avondje uit outfit - kledingtips

Je kijkt er al de hele week naar uit: een avondje stappen met de jongens! Je wilt natuurlijk niet onderdoen voor je vrienden en daar kan je outfit ook aan bijdragen. Graai dus niet het eerste beste t-shirt uit de kast en hanteer onze do’s en dont’s om de juiste outfit voor een avondje uit samen te stellen.

Naar de kroeg of naar de club?

Je staat er misschien niet bij stil, maar er ligt een wereld van verschil tussen de outfit waarmee je op café gaat en de ‘clubbing outfit. Voor zover wij weten, zijn er geen kledingvoorschriften om aan de toog te mogen hangen. Je valt echter snel uit de toon met je double-breasted kostuum en leren desert boots

Discotheken daarentegen hebben tal van voorschriften: geen sportschoenen, geen petjes, geen sportshirts, … Zorg daarom dat je nette kleding en schoenen aantrekt zodat ze je niet wandelen sturen aan de deur.

kledingtips mannen avondje uit

Dress to impress?

Je beste blazer en je duurste overhemd combineren met die chino van een Italiaanse designer? Het staat je ongetwijfeld geweldig goed, maar ongelukjes zijn natuurlijk snel gebeurd. Als je de dansvloer een beetje kent, weet je dat er regelmatig wordt gemorst. Ben je zoals ons en krijg je in het holst van de nacht zin op een vettige hap? Dan krijg je vroeg of laat wel eens te maken met een ketchup- of vetvlek. Laat je beste (en duurste?) outfit dus in de kast hangen. Zo bespaar je meteen ook op de rekening van de droogkuis!

avondje uit mannen kledingtips

Feestbeest of muurbloempje?

Op stap gaan doe je om te ontspannen. Een hele avond uit de bol gaan in een strak pak raden we je niet aan. Michael Jackson kon dan wel moonwalken en andere indrukwekkende dansmoves uit z’n smokingmouw schudden, maar jij zal je al snel beperkt voelen in je bewegingsvrijheid. Trek dus gewoon aan waar je je lekker in voelt. Een outfit waar je je onzeker of ongemakkelijk in voelt is immers een grote feestdomper.kleding uitgaan tips mannen

Basics with a twist

Je kan altijd terugvallen op je basics. Een mooie (afgewassen) slim-cut jeans of chino met daarboven een witte t-shirt met een borstzakje combineert heel goed met een navy blazer en een stel mocassins. Wat de nieuwste trend wordt voor uitgaanskleding, is de combinatie van een basic mooi t-shirt of overhemd met daarover een fancy gilet. Zo zie je maar dat een welgekozen kledingstuk een doordeweekse outfit net dat tikkeltje meer kan geven!

Conclusie? Kleed je naar de locatie, maar draag vooral waar je je goed in voelt. Wie zich zeker voelt, straalt dat ook uit. En geloof ons, zelfvertrouwen is sexyer dan het dragen van de juiste outfit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*