sjaal knopen

Een sjaal geeft zelfs de meest eenvoudige outfit een stijlvolle boost! Dit kledingaccessoire is niet alleen hip, maar ook functioneel. Hoe je een sjaal kiest die je look perfect aanvult? En op welke manier je je sjaal het beste kunt knopen? Dat kom je in dit artikel te weten.

De ideale sjaal kiezen: 3 tips

1. Het materiaal

De ideale sjaal is niet alleen geschikt voor de weersomstandigheden, maar past ook bij de stijl van je jas. Een elegante jas vraagt om een dunne sjaal met weinig franjes. Linnen en katoenen sjaals zijn de beste keuze tijdens de zomer, terwijl sjaals van wol of kasjmier uitstekend passen bij winterse outfits. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sublieme lamswollen sjaal van Barbour?

2. De looks

Dessins zijn terug van nooit weggeweest! Is een hippe paisleyprint of een leuk streepjes- of ruitmotief toch niet zo jouw ding? Met een effen sjaal creëer je een klassieke look waarmee je àltijd succes oogst.

3. De knoop

In tegenstelling tot wat veel mannen denken, kun je sjaals op allerhande manieren knopen. Kies wel een knoop die goed bij je outfit en je sjaal past. De knoop bepaalt namelijk de lengte van je sjaal.

Je sjaal knopen, doe je zò

Dacht je dat sjaalknopen een typisch vrouwelijke aangelegenheid was? Ook bij heren maakt de knoop het verschil tussen een klassieke of coole uitstraling! Een overzicht van de verschillende knopen:

1. De Franse knoop

Een makkelijke knoop die heerlijk warm aanvoelt en waar je weinig mee verkeerd kunt doen! Zo goed als elke sjaal is er lang genoeg voor. Tip: stop de uiteinden onder je jas voor extra warmte.

franse knoop sjaal

2. De vliegenier

Dé knoop voor een nonchalante look. Je hangt de sjaal gewoon om je nek en gooit een van de uiteinden o zo casual over je schouder. Deze look is bijzonder populair bij studenten.

vliegenier sjaal knopen

3. De borstwarmer

Vriest het dat het kraakt en heb je een extra lange sjaal? Dan kun je jezelf aan ‘de borstwarmer’ wagen! Hang de sjaal om je nek, kruis de uiteinden over je borst en knoop je sjaal achter je rug vast.

borstwarmer sjaal knopen

4. De overhand

Deze knoop is ideaal voor sjaals met een gemiddelde lengte. Je legt de sjaal om je nek en laat het ene uiteinde wat langer dan het andere. Het langere uiteinde kruis je over het kortere. Vervolgens haal je het lange uiteinde onder het korte langs, zoals bij een das. Een fijne knoop bij koud weer!

overhand sjaal knopen

5. De instopper

Voor ‘de instopper’ heb je een (middel)lange sjaal nodig. Hang de sjaal om je nek en laat een uiteinde wat lager hangen. Draai het lange stuk nogmaals om je nek en stop het vervolgens onder je sjaal door. Steek het kortere stuk er ten slotte ook nog bij.

instopper sjaal knopen

Hebben we je warm gemaakt om een sjaal te dragen? Snuister door onze uitgebreide collectie sjaals op onze webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*