overhemden mannen online kopen - tips

De batterijen zijn opgeladen en we zeggen de vakantie weer vaarwel voor enkele maanden. De zomerkleding maakt plaats voor ‘business outfits’ en daar hoort een nieuw overhemd bij. Lukraak een hemd uit de rekken plukken lijkt ons geen goed plan. Hoe je dan wel het juiste overhemd kiest, leggen we je graag uit in onze minicursus ‘overhemd kopen’.

Draagcomfort primeert

Niets zo vervelend als een hemd dat niet goed zit. Aan een hemd met een slechte pasvorm loop je een hele dag te knoeien. Hoe bepaal je dan de juiste pasvorm? Let er op dat je hemd niet uit je broek schiet als je jezelf bukt. Daarnaast moet je een vinger tussen je nek en boord kunnen steken en moet de manchet op de knik van je pols en hand vallen. Een ronde onderkant zorgt er tot slot voor dat het hemd zich niet ophoopt in je broek. Oh ja, de trend voor dit najaar zijn smal gesneden hemden en de zogenaamde body fit.

Een ademend hemd: 100% katoen

Katoen is een zeer sterk materiaal en heeft als voordeel dat het de lucht goed doorlaat. Een 100% katoenen hemd ademt dus goed waardoor het ook aangenamer is om een hele dag te dragen. Naast de soort is ook de manier waarop de stof gewoven is van groot belang. Bij Suitable kiezen we voor de 2 ply overhemden. Bij het weven van de stof wordt gewerkt met twee in elkaar gedraaide draden. Dit maakt de stof sterker waardoor je hemden langer mooi blijven.

profuomo-overhemd-cutaway-wit-blauw1De juiste boord

Het type boord is afhankelijk van het feit of je een das draagt of niet. Daarnaast speelt ook je persoonlijke smaak een grote rol. De ene verkiest een smalle en lage boord, de andere verkiest de ‘hoge staanders’. Kies je voor een boord met hoge staanders? Ga dan een boordmaatje groter zodat de boord niet tegen je adamsappel zit.

Dubbel of enkel manchet

Hiervoor bestaat een handig regeltje. Onder een pak is een dubbelmanchet het elegantst. Draag je geen pak? Kies dan altijd voor een enkel manchet. Nog een tip: kies voor afgeronde manchetten. Deze zullen niet omkrullen doorheen de dag. De finishing touch van een hemd met dubbele manchetten zijn de manchetknopen. Manchetknopen zijn zeker geen must maar geven je outfit wat meer karakter. Op een hemd met enkele manchetten draag je natuurlijk geen manchetknopen. Op zoek naar manchetknopen? Neem dan een kijkje in onze collectie.

Effen of print

Stijl is zeer persoonlijk. Off je voor een uitgesproken kleur of opvallende print kiest, hangt dus volledig af van je persoonlijke voorkeuren. Een wit hemd is de basic voor iedere man en past op elke outfit. Druk je graag je eigen stempel op je outfit? Dan scoor je ongetwijfeld punten met een contrasterende kleur – die past bij je huidskleur. Een andere trend voor dit najaar zijn overhemden met een print in fantasie dessin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*