kostuum begrafenis heren

Er zijn maar weinig momenten waarop de keuze van je outfit zo gevoelig ligt als op een begrafenis. Jammer genoeg zal je er vroeg of laat rekening mee moeten houden. Trek niet om het even wat aan, maar kies voor een ingetogen outfit om je respect en medeleven te betuigen op de uitvaart.

Dresscode voor heren

Je aanwezigheid op de begrafenis biedt morele steun aan de nabestaanden. Het spreekt dan ook voor zich dat je de nodige tact aan de dag moet leggen. Felle, uitbundige kleuren zijn uit den boze. Zwart, grijs of navyblauw – in die volgorde – zijn wel toegelaten.

Kostuum, geen jeans!

Idealiter draag je een net pak gecombineerd met een wit overhemd en een donkere das. Een donker hemd kan natuurlijk ook, maar dan moet je wel je das aanpassen. Indien je geen kostuum in je kast hebt hangen, kan je ook een donkere chino of pantalon aantrekken met daarop een donkere blazer. Een jeansbroek met een t-shirt en een stel sneakers is absoluut not done en getuigt van weinig respect. Het kan natuurlijk zijn dat de familie specifieke kledingvoorschriften vermeldt op het rouwkaartje. In dat geval mag je wel afwijken van de etiquette.

Sobere accessoires

De kleur van je kostuum bepaalt ook de kleur van je schoenen. Bij voorkeur opteer je voor een stel zwarte herenschoenen. Geen sneakers of mocassins maar een paar geklede schoenen, al dan niet in leer. Indien nodig, geef je je schoenen nog een poetsbeurs voor de begrafenis.

Accessoires zijn toegelaten maar hou het sober. Geen bling bling maar een horloge en manchetknopen in een neutrale kleur. Tijdens de wintermaanden kan je de das eventueel vervangen of aanvullen met een sjaal. Kies voor een grijze of navyblauwe sjaal en vermijdt opvallende prints of patronen zodat het je kostuum complementeert. Regent het of nadert het kwik het vriespunt? Dan kan je je outfit aanvullen met een donkere mantel en paraplu. Vriest het? Dan houdt een stel leren handschoenen je handen warm in de kerk. Ook hier weer: zwart, grijs of blauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*