casual chic schoenen

Er bestaan zo veel soorten kledingstijlen dat je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Een van die stijlen is ‘casual chic’. Maar wat is dat? Wanneer kun je die kledingstijl gebruiken en wat is het verschil met ‘casual’ en ‘casual smart’? Hier vind je het antwoord!

Wat betekent casual chic?

Casual chic is een dresscode die te vergelijken valt met casual en casual smart. De stijl won de laatste jaren aan populariteit en komt almaar vaker voor op uitnodigingen voor feestjes, maar ook voor de werkvloer is deze garderobe uitermate geschikt. Bij casual chic draait het om draagbare, comfortabele kleding met een chic detail. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een katoenen broek met een sportieve T-shirt, een net hemd of een deftige trui. Ook een donkere jeansbroek en blazer zijn zeker geschikt. Het gaat er natuurlijk om dat je verzorgd oogt, dus kom je maar beter gladgeschoren voor de dag. Bij casual chic hoort natuurlijk een accessoire zoals een mooie riem, verzorgde schoenen of een trendy horloge. Casual chic is bovendien ook heel geschikt voor een avondje uit met vrienden!

casual chic riem

Casual smart: slimme stijl

Naast casual chic bestaan er nog een heleboel andere soorten dresscodes. Casual smart is bijvoorbeeld een kledingstijl voor informele gelegenheden. De kledij moet er stijlvol uitzien en zit tussen casual en formeel in. Dit betekent: een katoenen broek of jeans in combinatie met een stropdas en eventueel een colbert. Een trui met V-hals is ook een goed alternatief.

casual smart

Casual: makkelijk en sportief

Casual kleding is de comfortabelste van de drie stijlen. De kledij wordt gekenmerkt door een sportieve uitstraling. Een jeans, T-shirt en sneakers zijn hiervoor een goeie optie. Natuurlijk kun je bij deze stijl ook nog andere kledij dragen. De regel geldt: elke combinatie is mogelijk, zolang jij je maar comfortabel voelt!

casual jeans

Ben je op zoek naar comfortabele kleding of kleren die je op de werkvloer of tijdens een avondje uit kunt dragen? Contacteer Suitable voor advies op maat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*