Barbour_ClassicTartan_winterjassen heren

Ah, de citytrip. Even ertussenuit naar een grote (of kleine) wereldstad waar je de lokale cultuur opsnuift, verrassende smaken ontdekt en nieuwe mensen leert kennen. Heerlijk ontspannen dus! Om keuzestress te vermijden, geven wij je enkele handige kleding- en inpaktips mee voor je reiskoffer!

1. Niet te veel, niet te weinig

De grote fout die zowat iedereen maakt, is de reiskoffer vol te proppen met kleding. Ooit al geprobeerd om je hele garderobe in je reiskoffer te duwen? Geen sinecure en volstrekt overbodig. Je bent immers maar twee of drie dagen weg. Stel daarom een checklist of inpaklijst op en noteer per dag wat je nodig hebt afhankelijk van de activiteiten. Leg vervolgens je outfits uit op een tafel of op je bed. Zo zie je in een oogopslag of je genoeg outfits hebt.

2. Slim combineren

Zorg ervoor dat je de verschillende stukken die je klaarlegt, moeiteloos met elkaar kan combineren. Denk aan een polo die je zowel casual kan dragen op cargo shorts als casual chic onder een blazer. Een chino met opgerolde broekspijpen doet het goed op strand of in de stad. Ga je ’s avonds dineren? Ontrol de pijpen en trek een blazer aan. Kies tot slot voor enkele basics die overal bijpassen.
herenkleding online - kledingtips citytrip

Hetzelfde geldt voor je schoenen. Kies voor een paar stappers waarmee je zowel de stad kan ontdekken als naar het restaurant kan gaan. Kies voor een comfortabel paar voor overdag en een meer stijlvol paar voor de avond. Ga je heel de stad doorkruisen? Dan is een extra paar wandel- of sportschoenen geen overbodige luxe.

Vergeet ook de kledingaccessoires niet uit het oog. Zo kan je een hemd perfect twee keer dragen door het de tweede maal te combineren met een leuk sjaaltje.

3. Reistas, koffer of trolley?

Iedere reiziger heeft zo z’n eigen voorkeuren. Voor een korte citytrip raden we echter aan om je koffer thuis te laten en te opteren voor een trolley of reistas. Het is namelijk geen pretje om je met een bomvolle koffer een weg te moeten banen tussen pendelaars op een overvolle bus of metro. Twee vliegen in één klap, want met een kleine trolley of dufflebag beperk je meteen de hoeveelheid kleding die je kan meenemen. Zorg er wel voor dat de trolley of tas goed gevuld is zodat je kleding niet kan verschuiven. Op die manier vermijdt je dat alles door elkaar wordt gehaald en begint te kreuken.

Barbour Classic Tartan_herenkleding citytrip

4. Check de buienradar

Het weer bepaalt voor een groot deel welke kleding je meeneemt. In een shortje en op slippers door de plensbuien in Barcelona wandelen is geen lachertje. Anderzijds nemen regenjassen en warme truien meer plaats in dan alleen t-shirts en shorts. ‘Be prepared’ is het motto!

herenkleding online - citytrip

5. Plaats besparen doe je zo

Een goede tip die al jaren de ronde doet, is om je kleding op te rollen. Door je kleding compact in te pakken, komt er weer wat extra ruimte vrij voor dat hippe t-shirt of je lievelingsbroek. Stop je t-shirts eerst een kwartiertje in de droogkast en rol ze vervolgens strak op. Zo komen ze kreukvrij weer uit je koffer. Door je sokken in je schoenen te steken spaar je opnieuw plaats uit. Wanneer je trolley volledig gevuld is, kan je de overblijvende ruimte opvullen met je ondergoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*