kerstoutfit mannen

Voor elk type man is er een kledingstijl. Hou je van de stoere David Beckham-look of voel je je eerder aangesproken door de gentlemanlook van Simon ‘The Mentalist’ Baker? Welke stijl je ook verkiest, de feestdagen zijn de periode bij uitstek om je ideale kerstoutfit samen te stellen. Waar? Online bij Suitable, natuurlijk. En dat hoef je niet in je eentje te doen. Wij zorgen hier graag voor een vleugje inspiratie. Stop die rendiertruien maar al in de vuilniszak, want hier komen de ware fashionregels voor mannen die kerst in stijl willen vieren!

Onmisbaar: het colbertje

Een stijlvol man zei ons ooit: “Kleed je altijd alsof je de baas bent, ook al ben je dat niet.” We zouden daaraan zelfs durven toevoegen: kleed je voorál zo wanneer je de baas niet bent. Geen betere manier om over te komen als iemand waarmee rekening gehouden dient te worden, dan een outfit die klasse en elegantie uitstraalt. En veel moet je niet doen om van elke outfit – of het nu je kerstoutfit is of niet – een pareltje te maken. Een colbertje aantrekken, volstaat.

Jeans? Casual, maar stijlvol indien gecombineerd met een colbert.

Kostuumbroek met hemd? Ga voor een op-en-top winterse gentlemanlook en maak je outfit compleet met een tweed colbertje. Very British, indeed!

Casual of chic?

Een vraag die tijdens de feestdagen meer dan eens opduikt: vraagt dit feestje nu om een casual outfit, of mag het wat chiquer zijn? Speel daarop in en zorg voor enkele basics in je garderobe, die je naar hartenlust kunt combineren. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Een hemd met strepen staat zowel mooi op een jeans als op een kostuumbroek met plooi. Officieel kerstfeestje op kantoor? Dan draag je er een das bij. Draagt je baas geen das? Dan gaat de jouwe uiteraard bliksemsnel uit. Niemand die het merkt.
  • Het vlinderdasje is terug van weggeweest. Ideaal om als gimmick te dragen op dat oudejaarsfeest met je beste vrienden. (Move over, Elio!)
  • Een mooie sjaal houdt je niet alleen warm in de koude kerstnacht, hij vormt ook een prima
    aanvulling op je feestelijke outfit. Let wel op: niet iedere man komt ermee weg. Een sjaal past doorgaans beter bij de artistiekerige types onder ons.
  • Een paar zwarte lakschoenen is onmisbaar in elke mannengarderobe.
  • Hou je wel van een grappig accent? Dan zijn felgekleurde sokken een aanrader. Bent Van Looy draagt ze ook, dus het is oké.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*