kostuum getuige

Staat het huwelijk van een van je vrienden of familieleden voor de deur en ben jij gevraagd als getuige? Dan wil je natuurlijk piekfijn voor het altaar verschijnen. Met deze tips maak je ongetwijfeld een goeie indruk bij alle genodigden.

Getuige op een huwelijk? Een pak doet het altijd goed

Of het nu je zus, je broer of je beste vriend is die trouwt, als getuige op een huwelijk is het een must om piekfijn uitgedost te zijn. Tenslotte kom jij naast de bruid of bruidegom ook in de belangstelling te staan! Zoals je ongetwijfeld wel weet, doet een pak het altijd goed op een huwelijk. Wil je op safe spelen? Kies dan voor een klassiek, zwart pak. Liever wat meer kleur? Kies dan voor een blauw, antraciet of bordeaux kostuum. Combineer met een effen hemd en een bijpassende strop- of vlinderdas. Om je outfit helemaal af te maken, kun je manchetknopen of een pochet gebruiken. Ga wel even na of je niet chiquer gekleed zult gaan dan de bruidegom …

Hou je aan de dresscode

rokkostuum

Op sommige bruiloften moet je je houden aan een bepaalde dresscode:

  • Black tie: de mannelijke genodigden dragen een smoking.
  • White tie: heren worden in rokkostuum verwacht.
  • Tenue de ville of stadkledij: deze dresscode is minder formeel dan ‘white tie’. Met een driedelig pak kom je alvast goed voor de dag.
  • Pink tie: staat deze dresscode op de uitnodiging? Dan mag je dragen wat je wil. Carte blanche!

Start tijdig je zoektocht

Naar welke kleding je voorkeur ook uitgaat, het is belangrijk om tijdig te starten met je zoektocht. Wacht niet tot het laatste moment, want dan is de kans groot dat je een outfit moet dragen die niet helemaal aan jouw eisen voldoet. Tip: Kies altijd kleding die comfortabel zit. Als getuige heb je ongetwijfeld een drukke dag voor de boeg!

Ben je op zoek naar een geschikte outfit als getuige? Dan ben je bij Suitable aan het juiste adres. Ook als je gaat trouwen, kun je bij ons terecht. Verken onze webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*