kledingtips sollicatiegesprek schoenen

Een goeie eerste indruk nalaten bij je toekomstige werkgever is van groot belang. De juiste kleding is daarvoor essentieel. Heb je de zoveelste sollicitatieronde achter de rug? Volg dan deze kledingtips om te scoren op je sollicitatiegesprek. Zelfvertrouwen verzekerd!

Stem je kleding af op het bedrijfkleding sollicitatie hemd

Met een deftig pak kun je in principe niks verkeerd doen. Wil jij je outfit toch helemaal afstemmen op het bedrijf waar je solliciteert? Bekijk dan op de website enkele foto’s van werknemers. Solliciteer je in de creatieve sector? Dan is een donkere jeans met een keurig hemd, een colbert en nette schoenen een goeie optie. Zorg ervoor dat de kleur van je kousen is afgestemd op de kleur van je broek of schoenen.

Kledingtips voor een sollicitatiegesprek: verzorgde schoenen

Bij een sollicitatiegesprek is het heel belangrijk dat je verzorgd voor de dag komt. Ook je schoenen moeten perfect opgeblonken zijn. Een van de belangrijkste kledingtips: strijk je kleding en haal losse draadjes weg. Op die manier geef je de indruk dat je een ordelijke persoon bent.

sollicitatie pak met krijtstreepjeDraag geen felle kleuren

Felle kleuren zijn een echte ‘no go’. Ze werken afleidend en vertellen zonder dat je er erg in hebt zaken over je persoonlijkheid die misschien niet kloppen. Ga voor donkere kleuren, zoals donkerblauw en antraciet. Kies niet voor een zwart pak, want je gaat natuurlijk niet naar een begrafenis. Ook bruin en beige zijn saaie kleuren. Een pak met een krijtstreepje is wel een goed idee, want dat zorgt ervoor dat je groter lijkt. Bovendien straalt het gezag uit.

Neem een stijlvolle tas mee

Als je naar een sollicitatiegesprek gaat, moet je natuurlijk je cv meenemen. Steek hem niet in een plastic zak, maar kies voor een zwarte of bruine tas.

kledingtips sollicitatiegesprek tas

Voel je comfortabel

Het is belangrijk om er netjes uit te zien, maar je moet je ook comfortabel voelen in de kleding die je draagt. Voor jezelf en je gesprekspartner is het namelijk niet leuk dat je de hele tijd aan die te strakke das zit te frunniken. Waar je ook solliciteert, het belangrijkste is dat je een verzorgd voorkomen hebt. Op die manier word je serieuzer genomen, leg je de nadruk op je kwaliteiten en onderscheid je jezelf van anderen.

 

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*