overhemd mannen - dresscode eerste date

Je hebt al je moed bijeengeraapt, bent recht op haar afgestapt en hebt haar kunnen overtuigen. Of je dat nu aan het lot dan wel aan die geweldige openingszin te danken hebt, laten we voor het gemak even in het midden. Op jullie ‘first date’ kun je pas écht indruk maken en haar volledig voor je winnen. Dat een vrouw daarbij op je outfit let, hoeven we je niet te vertellen. Hoe je jezelf het beste kleedt, daar kunnen we wel bij helpen!

De juiste stijl: ‘choose wisely’!

De bekende Hollywoodstyliste Rachel Zoe zei ooit: “Style is a way to say who you are without having to speak”. Maar trek je dan een casual outfit aan? Of verschijn je in tenue de ville? Of toch maar black tie? De dresscode hangt natuurlijk sterk af van de activiteit. De meeste first dates bestaan uit een etentje, een avondje op café of een bezoekje aan de bioscoop. Je hoeft dus niet in smoking te verschijnen, maar een korte broek in combinatie met slippers en een hemdje met korte mouwen? Dat is zeker een no-go!

De ideale outfit samenstellen

Laat die stapel casual t-shirts maar links liggen en neem er meteen je klassieke hemden bij. De absolute basic voor iedere man is het klassieke witte hemd. Maar op een first date mag je wel een beetje van je persoonlijke stijl prijsgeven. Kies dus voor één van je favoriete hemden. Een leuk patroon of frisse kleur kan best, maar zorg ervoor dat het niet te fel contrasteert met de rest van je outfit. Het bovenste knoopje mag je trouwens open laten– maar hou het dan ook bij dat ene knoopje.. Je borsthaar hoef je op dit eerste afspraakje nog niet te laten zien.

outfit heren - kleding mannen eerste date

Wil je in een hippe broek voor de dag komen? Ga dan voor een chino met opgerolde broekspijpen. Combineer deze look met opvallende sokken voor een leuke knipoog. De chino is sowieso een uitstekende keuze voor een first date: casual maar tegelijkertijd stijlvol en elegant. Stem de kleur van je chino af op je hemd. Als je niet graag chino’s draagt, kan een mooie pantalon ook. Let er dan wel op dat het niet te formeel wordt. En vergeet niet: veel vrouwen kijken stiekem naar onze billen. Toon je dan ook van je beste kant en kies voor een broek die dit onderstreept. Jeans always does the trick!

Werk je look verder af met een cardigan in een donkere kleur of een casual blazer. En vergeet de accessoires niet! Vrouwen letten altijd op het totaalpakket, dus zorg er ook voor dat het plaatje klopt: een leuk horloge, een knappe portemonnee – zonder velcro-sluiting! – en een (zonne)bril die perfect bij je gezicht past. Heb je een smal gezicht? Vermijd dan de befaamde ‘hipster glasses’ met grote of brede hippe modellen en kies eerder voor een verfijnd montuur.

Vergeet je schoenen niet!

Dat vrouwen gek zijn op schoenen, is geen nieuws. Dat jouw schoenen onderworpen zullen worden aan een grondig kritisch onderzoek staat dus buiten kijf. Je versleten sneakers mogen dan nog zo lekker zitten, punten zal je er niet mee scoren. Met mooie schoenen laat je zien dat je moeite hebt gedaan en dat je een goede smaak hebt. Twee kwaliteiten die vrouwen hoog inschatten. Stem je schoenen dus goed af op de rest van je outfit. Onder een geklede jeans of pantalon passen chique schoenen. Ga je voor een opgerolde chino? Dan vormen mocassins een mooie combi.

Denk tot slot ook aan de details. Kies voor een riem die bij je schoenen past en zorg dat je niet uit de toon valt met je kousen.schoenen heren - eerste date mannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*