pochet vouwen

Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt: je staat voor de spiegel in je kostuum met je nette schoenen aan, maar je merkt dat er iets ontbreekt … Met een pochet maak je je outfit helemaal af! Maar natuurlijk moet je wel weten hoe je zo’n pochet moet vouwen. Lees verder en ontdek de verschillende mogelijke manieren.

Een pochet vouwen op presidentiële wijze

De presidentiële vouwwijze is heel geschikt voor chique gala’s en andere formele gelegenheden. Gebruik bij voorkeur een wit pochet. Klaar? Leg je pochet op een propere ondergrond en vouw hem dubbel. Plooi vervolgens een zijde naar binnen, zodat je in je borstzak nog een klein stukje pochet kunt zien.

pochet presidentiële vouwwijze

One Corner Up Fold

Mag het voor jouw wel wat specialer, maar wil je de eenvoud en elegantie van je outfit niet in het gedrang brengen? Kies dan voor de One Corner Up Fold. Zowel een effen pochet als een pochet met print is uitstekend geschikt voor deze vouwtechniek. Leg je pochet op een vlakke ondergrond en maak er een driehoek van door hem dubbel te vouwen. Plooi nu twee punten naar binnen, zodat je pochet eruitziet als een enveloppe. Meer is er niet aan!

pochet one corner up fold

Three Corner Up fold: voor stijlvolle mannen

Ten slotte is er de Three Corner Up fold, of ‘de kroonvouw’. Deze bijzondere manier van vouwen zorgt voor een bijzonder stijlvol en elegant resultaat. Ook nu heb je een vlakke ondergrond nodig.  Vouw je pochet dubbel, zodat je twee overlappende driehoeken krijgt. Vervolgens vouw je een punt tussen de twee andere punten, zodat je een derde hoekje krijgt. Vouw daarna de rechterhoek naar binnen en je pochet is klaar voor je borstzakje!

pochet tree corner up fold

Stem je pochet op je kleding af

Om piekfijn voor de dag te komen, is het belangrijk dat je je pochet en je das op elkaar afstemt. Ze moeten niet volledig dezelfde kleur hebben, maar het is wel leuk als de kleur van je pochet in een van de kleuren van je das terugkomt, of andersom.

Kun je nog wel wat stijladvies gebruiken? Laat je dan adviseren bij Suitable! Onze medewerkers helpen je met veel plezier aan de perfecte outfit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*