vlinderdas

De vlinderdas is helemaal terug van weggeweest. Of dat iets te maken heeft met Elio Di Rupo? Allicht niet. Doctor Who, onze Belgische trots Stromae en de opkomst van de moderne dandy hebben vlinderdassen opnieuw hip en trendy gemaakt. Welke soorten vlinderdassen bestaan er zoal en bij welke gelegenheid draag je ze? Je komt er hier alles over te weten!

De geschiedenis van de vlinderdas

In het begin van de negentiende eeuw droegen mannen vierkante doeken rond de hals, die op een speciale manier werden gevouwen. Die doeken waren de voorloper van de vlinderdas van vandaag. De afgelopen jaren had de vlinderdas een wat oubollig imago, maar de laatste tijd maakte de strik een heuse comeback. In de kleerkast van hipsters is hij zelfs onmisbaar geworden!

Welke soorten vlinderdassen zijn er?

De butterfly

Er bestaan verschillende strikjesvormen. De eerste en bekendste vorm is de moderne butterfly. Deze strik is geschikt voor bijna alle gezichtsvormen en is een echte aanrader als je voor het eerst een strikje draagt.

butterfly strik

De big butterfly

De big butterfly is het broertje van de butterfly en ziet er wat groter en ronder uit. Deze strik is een echte go-to voor formele gelegenheden.

big butterfly strik

De batwing

De batwing is het allerfijnste vlinderdasje. Deze strik heeft een moderne, minder formele en wat jongere uitstraling dan de butterfly.

batwing strik

De diamond

De diamond is een vlinderdas met bijzondere, puntige uiteinden.

diamond strik

De afgeronde strik

Een bijzondere vlinderdas is de afgeronde strik, met – zoals de naam doet vermoeden – ronde uiteinden. Val je graag op en hou je van een unieke stijl? Dan is dit de geknipte strik voor jou.

afgeronde strik

Voor elke gelegenheid een vlinderdas

  • Black tie: bij een zwarte smoking hoort een zwarte vlinderdas in een luxueuze stof.
  • White tie: alleen voor dit soort formele evenementen mag je een witte vlinderdas dragen.
  • Semiformeel evenement: welke vlinderdas je draagt, kies je helemaal zelf. Experimenteer gerust met kleur en vorm, maar je SpongeBob-strikje laat je maar beter thuis.
  • Casual smart: gooi alle remmen maar los! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hip, gebreid vlinderdasje in diverse kleuren. Je kunt je strik eventueel combineren met andere leuke accessoires zoals gekleurde sokken en bretels.

Kant-en-klare strik of zelfstrikker?

vlinderdas maken

Wil je al je charmes bovenhalen en kiezen voor een zelfstrikker? Of ben je niet zo handig aangelegd en heb je liever een kant-en-klare strik? Geen probleem, want bij Suitable vind je ze allebei!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*