Dit zijn de modetrends 2016

Een nieuw jaar is aangebroken. Hoog tijd dus om de aanstormende modetrends voor 2016 eens grondig onder de loep te nemen. De winter is nog niet afgelopen, dus geven we je graag op de valreep enkele stijltips mee om het koude seizoen lekker warm en tegelijk ‘very fashionable’ door te komen. En wat de lente betreft … Die belooft dit jaar opnieuw speels en vrolijk te worden. Heren, zet jullie schrap, want er komen zelfs luipaardprints aan te pas!

Lamswollen trui

In januari en februari duiken de temperaturen vaak onder het vriespunt, en met een beetje geluk (of ongeluk, als je je buiten de deur moet begeven) worden de donkere dagen opgelicht met een schitterend sneeuwtapijt. Enkele basics om de koude het hoofd te bieden, zijn geen overbodige luxe in de garderobe van de modebewuste man. We geven je graag deze mee:

  • Hulde aan de lamswollen (of kasjmieren) trui. Sinds Colin Firth zijn kersttrui zonder gêne aantrok voor het feestje van Bridget Jones is de dikke wintertrui helemaal terug van weggeweest. Ze is zelfs trendy geworden – wie had dat durven denken?
  • Een klassiek houthakkershemd in een warme stof – bijvoorbeeld flanel – is onmisbaar om je warm te houden tijdens een winterbarbecue of wandelweekend.
  • Een lange sjaal houdt je niet alleen warm op koude dagen, hij staat ook nog eens hip en stijlvol – ook in 2016.

Slank seventies-silhouet

In de jaren zeventig werd het mannelijke silhouet slanker dan ooit. Broekspijpen waren nauw, jasjes aansluitend en hemden kregen lange kragen – zie ook John Travolta in ‘Saturday Night Fever’. Wees gerust, die discolook hoef je je niet aan te meten. Maar de broeken, hemden en colbertjes mogen in 2016 best een slank silhouet hebben. De pilotenzonnebril en de bakkebaarden laat je misschien wel beter achterwege …

Modetrends voor de lente van 2016

Een blik op de catwalks van Milaan en Parijs leerde ons dat de lente van 2016 heel wat moois in petto heeft op vestimentair gebied. Spraken we hierboven nog over de jaren zeventig, dan mag je in de lente wat dieper in het verleden duiken, want de poloshirtjes uit de fifties zijn weer ‘trendy as hell’. Combineer ze met een stoere jeans en comfy sneakers, en je bent klaar voor een eerste terrasje in de vroege lentezon.

Opvallende trends, maar eerder weggelegd voor de durvers: jasjes met luipaardprint behoren vanaf nu niet langer uitsluitend tot de vrouwengarderobe. Hetzelfde geldt voor het bomberjack, dat deze lente over menig mannelijke schouder geschoven mag worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*