hemd of tshirt - kleding mannen

De etiquette vertelt je niet alleen hoe je je moet gedragen aan tafel. Ook voor kleding bestaan er etiquettevoorschriften oftewel dresscodes voor verschillende gelegenheden. Wanneer je een hemd moet dragen of wanneer een T-shirt echt ‘not done’ is? Dat lees je hier!

Kleed je naar de gelegenheid

Alles hangt af van de gelegenheid en de dresscode die daarbij hoort. In moderne kantoren en bedrijven wordt het dragen van een T-shirt soms geaccepteerd, maar blijft een chic hemd wenselijk. Als werknemer ben jij een ambassadeur van je bedrijf. Je baas verwacht dan ook dat je er tiptop uitziet. Zorg er dus voor dat je kleding de waarden en het imago van je bedrijf uitstraalt.

hemd mannen - stijladvies kleding heren

Ook bij plechtige gelegenheden zoals een trouwfeest of communie wordt er enige zin voor stijl van je verwacht. Een blazer met ‘dress shirt’ is het minimum en kan gecombineerd worden met een pantalon of een stijlvolle jeans. Dat laatste laat je het best afhangen van hoe casual de gelegenheid is. Op een zomers trouwfeest kan een jeans misschien nog, maar bij een kerkelijk huwelijk opteer je beter voor een pantalon. Stem je outfit ook af op je persoonlijke stijl. Zo zouden sommige mannen hun blazers voor geen geld van de wereld willen ruilen, terwijl anderen verloren zouden zijn zonder hun cardigan. Hetzelfde geldt trouwens ook voor het dragen van een strik of das: wie vindt dat een strik of das iets voor zakenlui en vaders is, schrapt ze beter uit zijn outfit.

hemd mannen dresscode

Het belangrijkste is dat je je goed voelt in je outfit, want dat straal je ook uit. Let er wel op dat je niet ‘overdressed’ voor de dag komt. Hoewel jij zeker mag stralen, zijn het toch de bruid en de bruidegom of de communicantjes die in de spotlight moeten staan.

Wanneer is een T-shirt dan wel toegelaten? Thuis op de bank, op vakantie, uit met vrienden, als je gaat shoppen, … Kortom, op alle informele gelegenheden.

Een T-shirt onder je hemd?

Wie echt correct gekleed wilt gaan, draagt altijd een T-shirt onder zijn overhemd. Daarbij moet je wel enkele regels in acht houden. Een gekleurd T-shirt onder een wit hemd, is geen aanrader. Draag daarom altijd een wit T-shirt onder je hemd.

Een goede pasvorm maakt of kraakt je outfit. Een ‘baggy’ T-shirt geeft een pofeffect, wat voor een zeer slordige look zorgt. Een strakke pasvorm is dus een absolute must.

Tot slot is ook de neklijn van je T-shirt bepalend voor je look. De boord van je hemd moet de boord van je T-shirt bedekken. Net daarom is een T-shirt met ronde hals zowat een ‘fashion crime’. Het verpest je hele look. Kies dus altijd voor een T-shirt met V-hals om er op je best uit te zien.

onderhemd v-hals - stijladvies heren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*