kledingtips heren

Had je je bij de start van het nieuwe jaar voorgenomen om nog voor de zomervakantie enkele kilo’s af te vallen, maar blijkt nu dat je weegschaal daar anders over denkt? Troost je, want je bent zeker niet alleen. Ons advies? ‘Fake it till you make it’! Ontdek onze kledingtips om je buikje met stijl te camoufleren.

kledingtips heren1.    Eerst even stretchen

Ben je op zoek naar comfortabele kleding voor heren die toch mooi aanpast? Ga voor stretch! Kleding met een beetje elasthaan beweegt altijd vlotjes met je mee. Jeansbroeken voor heren hebben trouwens al jaren wat stretch, zodat ze de benen netjes omhullen zonder te knellen. Zeg maar vaarwel tegen die ‘love handles’! Ook overhemden met stretch zijn ideaal voor de stijlvolle man die zich toch graag comfortabel voortbeweegt.

2.    Spelen met blokken

Outfits in één kleur doen je zwaarder lijken dan je bent. Heren met een buikje kiezen dus het best voor een outfit met verschillende laagjes en kleuren. ‘Colour blocking’ heet dat laatste. Combineer bijvoorbeeld een donkerblauwe polo met een beige chino, of een blazer met een T-shirt in een contrasterende kleur, of een colbert met een gestreept hemd, …

Kortom, durf te experimenteren! Deze zomer kun je alvast weinig verkeerd doen, want felle kleuren en prints zijn helemaal ‘in’.

3.    Ga voor de perfecte pasvorm

Wist je dat Suitable voor elk lichaamstype de perfecte pasvorm in huis heeft? Voor de man met een gemiddelde lichaamsbouw zijn er bijvoorbeeld de modern-fit en regular-fit. Kleding van dit type heeft een comfortabele, ruime en rechte pasvorm. Mannen met een buikje die graag extra comfortabel in het pak zitten, zijn het beste af met onze comfort-fit.

kledingtips heren4.    Altijd een streepje voor

Deze tip is een klassieker: vermijd hemden met horizontale strepen en ga voor verticale strepen. Draag je liever een T-shirt? Kies dan voor een V-hals, die je romp optisch verlengt en je dus smaller doet lijken. Ten slotte is een goed gesneden colbert een must voor alle heren. Zo’n vest verbreedt je schouders en maskeert je buikje.

kledingtips heren5.    De kleermaker maakt de man

Heel wat heren, of ze nu wel of geen buikje hebben, vinden het lastig om kleding te vinden die hen als gegoten zit. De reden? De meeste fabrikanten hanteren standaardmaten, terwijl ‘het standaardlichaam’ natuurlijk uitzonderlijk is. Maar gelukkig heeft Suitable een pasklare oplossing in huis: de kleermaker! Kom gerust langs in een van onze winkels en laat je adviseren door onze stylisten. Zij nemen je maten op en laten je hemden, broeken, kostuums, … zorgvuldig vermaken, zodat je kleding precies bij jouw lichaam past.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*