zomeroutfit heren kantoor

De kleren maken de zakenman! Nu de zomer stilletjes aan begonnen is, vragen heel wat heren zich dan ook af hoe ze zich wat luchtiger kunnen kleden op kantoor, zonder daarom minder zakelijk voor de dag te komen. Heren, de belangrijkste do’s en don’ts voor een zomeroutfit op kantoor lezen jullie hier …

De perfecte zomeroutfit voor heren

zomeroutfit heren kantoor1. Lekker luchtig in het pak

Als je nog geen zomerkostuum in je kast hebt hangen, is dit het moment om er eentje aan te schaffen. Zomerpakken zijn gemaakt van lichte stof en hebben gewoonlijk een iets lichtere kleur. Ga op zoek naar zakenkostuums van natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen of zuiver scheerwol. Omdat natuurlijke stoffen ‘ademen’, zweet je er veel minder in.

Let wel op met linnen kostuums. Ze zijn een populaire keuze voor zakenmannen, maar kreuken nogal makkelijk. Geldt er op jouw werk een strikte business dresscode? Kies dan voor een kostuum van katoen of zuiver scheerwol.

zomeroutfit heren kantoor2. ‘Casual chic’ met of zonder laagjes

Zelfs Frank Deboosere weet nooit met zekerheid hoe warm het wordt op kantoor. Gelukkig is er altijd zoiets als laagjes! Draag een katoenen T-shirt onder een linnen of katoenen hemd om okselvijvers te voorkomen. Als er bij jou op kantoor een casual dresscode geldt, kun je ook gerust alleen een T-shirt dragen onder je colbert. Zijn laagjes toch niet zo jouw ding? Dan kun je nog de mouwen van je hemd opstropen of een hemd met korte mouwen dragen. Let wel: een colbert combineren met een hemd met korte mouwen, is ‘not done’.

zomeroutfit heren kantoor3. De zakenwereld aan je voeten met de juiste zomerschoenen

Met het perfecte paar zomerschoenen maak je je zomeroutfit compleet. Zomerschoenen voor heren op kantoor zijn gemaakt materiaal dat ademt, zoals leer. Om nog minder snel last te krijgen van zweetvoeten, raden we katoenen sokken aan.

Kleding die heren beter niet dragen op kantoor

1. Sandalen zijn altijd een misser

Hoe casual de dresscode bij jou op kantoor ook is, sandalen zijn een no-go! Ja, ook wanneer je er sokken onder draagt (wat je trouwens beter nooit doet). Een kantoor is nu eenmaal geen camping …

zomeroutfit heren kantoor2. Korte broeken zijn allesbehalve hot

Korte broeken op kantoor zijn een faux pas. Ga liever voor een lange broek van katoen of linnen als je het tegelijk stijlvol, comfortabel en luchtig wilt houden.

Vertrek je deze zomer op zakenreis?

Ontdek onze tips om je zakenkostuum kreukvrij te vouwen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*