okselvijvers en zweetplekken vermijden en verwijderen

Wijst de thermometer 30 aan? Heb je ongetwijfeld okselvijvers staan. Herkenbaar? Of je nu op kantoor zit of op een zomers terras met je date, zweetvlekken zijn nooit prettig en zorgen voor het schaamrood op je wangen. Kurkdroge oksels kunnen we je helaas niet garanderen, maar dankzij deze praktische tips kun je wél weer zorgeloos high fives geven!

Het onderhemd als vochtbarrière

Het klinkt niet logisch, maar een onderhemd helpt je wel in de strijd tegen zweetvlekken. Je doet inderdaad een extra laag aan maar dan wel een laag die het zweet opvangt én belet om in je hemd door te dringen. We moeten je dan ook niet vertellen dat je elke dag een nieuw onderhemd moet aantrekken.

Ademende stoffen

Tijdens de zomer – maar ook daarbuiten – kan je kiezen voor ademende stoffen. Katoen is een zachte en goed ademende stof, maar er bestaan ook nieuwe, goed ademende textielsoorten.

Trim je oksels

Een ‘full wax’ is niet nodig – die pijn willen we je besparen – maar je kan je okselhaar wel trimmen om okselzweet tegen te gaan. Zo verminder je de kans op okselvijvers en bovendien vermijdt het geurtjes. Het lange okselhaar zorgt ervoor dat bacteriën zich sneller vermenigvuldigen, wat tot de beruchte zweetgeurtjes leidt.

Inlegkruisjes? Doe maar okselpads

Naar het schijnt werken inlegkruisjes even goed, maar wij raden je toch aan om voor okselpads te gaan. Je vindt ze bij de drogist en bevestigt ze in de plooi van je mouw. Zo absorberen ze al het vocht en blijft je hemd of shirt kurkdroog.

zweetplekken vermijden - donker overhemd mannenDonkere kleuren en kleine patronen

Zijn okselpads niets voor jou? Probeer het dan eens met donkere kleuren en kleine patronen zoals een ruitjespatroon. Dat gaat het zweten niet stoppen, maar camoufleert de zweetvlekken wel doeltreffend.

Anti-transpirant zonder aluminium

Het klinkt misschien raar maar veel deodorants bevatten aluminium. En net dat aluminium zorgt voor de gele plekken op onze kleding. Okselvijvers zijn onsmakelijk, maar gele zweetvlekken zijn dat even goed. Ga dus op zoek naar een deodorant zonder aluminium of ga nog een stapje verder en koop een deodorant die zweetvlekken voorkomt.

Zweet je erg? Gebruik dan geen deodorant maar maak je oksel vochtig en wrijf er wat zuiveringszout over. Je ruikt niks en je huid blijft ademen.

Mayday, mayday!

Is het moessonseizoen aangebroken onder je oksels? Tref dan je voorbereidingen! Leg een droog hemd en extra onderhemd in je auto en neem een jasje of blazer mee.

Zweetvlekken verwijderen

Kan je de stressfactor van de afgelopen dag meten aan de hand van de grootte van je zweetvlekken op je shirt? Stop het dan meteen in het wasmachine. Gaat het om hardnekkige vlekken? Er zijn speciale middeltjes om ze te verwijderen, maar het lukt ook met dit huismiddeltje: meng flink wat schoonmaakazijn met warm water, en laat je hemd of shirt er een nachtje in weken. Spoel het ’s morgens af en stop het vervolgens in de wasmachine.

Total
3
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*