Kleren wassen wasvoorschriften

Mannen die hun kleren wassen, dat gaat niet altijd even goed! En dat begrijpen we best. Kleren wassen is nu eenmaal geen stoere bezigheid, en je hebt het al zo druk met vanalles en nog wat. Maar toch moet je af en toe de was doen – als je niet om de haverklap nieuwe kleren wilt kopen tenminste … Bang dat je favoriete witte hemd ineens roze wordt of je mooiste wollen trui plots een maat te klein? Lees dan zeker onze wastips! Hier komen ze.3

1.    Je kleren sorteren per kleur

Kleren wassen wasvoorschriften

Eerst en vooral: koop wasmanden! Eentje voor je witte kleren, eentje voor je zwarte kleren en eentje voor je gekleurde kleding. Deze drie groepen kleren was je dus apart. Prop niet alles zomaar in de wasmachine, maar let ook op het materiaal:

  • Voor fijne was (o.a. wollen kleding) heeft je wasmachine een speciaal wolprogramma. Dit soort was stop je het best niet in de droogkast.
  • Normale was (o.a. hemden en T-shirts) was je op 30 of 40 graden
  • Grove was (handdoeken, sokken, …) mag je wassen op meer dan 40 graden
  • Jeans was je beter niet te vaak. Om te voorkomen dat je jeansbroeken snel verslijten, kun je ze af en toe in een kussensloop in je diepvriezer stoppen. De kou doodt de meeste bacteriën en je broeken blijven zo goed als nieuw.

Let daarnaast ook op het toerental: kleding die makkelijk krimpt, was je het best op maximaal 800 toeren.

2.    Maak alle zakken leeg

Kleren wassen wasvoorschriften

Controleer of er nog iets in je zakken zit en maak ze zo nodig leeg. Zo bespaar je op termijn niet alleen flink wat (klein)geld, maar voorkom je ook dat je wasmachine stukgaat door voorwerpen die er niet in thuishoren.

3.    Gebruik niet te veel wasmiddel

Kleren wassen wasvoorschriftenHoe lekker je wasmiddel ook mag ruiken, gebruik er niet meer van dan nodig (lees: niet meer dan de fabrikant voorschrijft). Raar maar waar: te veel wasmiddel gebruiken veroorzaakt vlekken op je kleren en is slecht voor je wasmachine.

4.    Je kleren wassen? Check de wasvoorschriften

Die vervelende labels aan de binnenkant van je kleren hebben wel degelijk hun nut. Toegegeven, ze zijn niet altijd even makkelijk om te interpreteren. Deze tabel maakt je wegwijs:

Kleren wassen wasvoorschriften

Extra tip: print deze tabel uit en plak hem op je wasmachine.

Hardnekkige vlekken verwijderen

Heb je nog vragen over het wassen van je kleren of het verwijderen van hardnekkige vlekken? De medewerkers van onze klantenservice helpen je met plezier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*