van gils kostuum heren 2015

Kleren maken de man. Vooral tijdens de belangrijkste momenten in je leven. Of je nu het vrijgezellenleven definitief achter je laat, of solliciteert voor die eerste grote job, zorg er steeds voor dat je er op je best uitziet. Suitable stelt vandaag het ideale kostuum voor je samen.

Suit up!

“Suit up!” is meer dan de catchfrase van Barney Stinson uit de serie ‘How I met your mother’. Het geeft aan dat het dragen van een kostuum op bepaalde gelegenheden voor een man een absolute must is. Maar al te vaak stellen we vast dat mannen weleens de mist ingaan bij het samenstellen van hun kostuum. Daarom selecteerden we drie gelegenheden, die we telkens het juiste kostuum aanmeten.

Solliciteren in stijl

Wil je die belangrijke (eerste) job binnenhalen? Dan kan je maar beter de juiste sollicitatie-outfit dragen. De eerste indruk is immers de belangrijkste – en bovendien onuitwisbaar. Een man in een mooi pak straalt zelfvertrouwen uit. Bovendien kom je zo professioneler over in een hoodie en een gescheurde jeans.
navy kostuum profuomo heren - 2015

‘Single-breasted’ kostuumvesten of blazers doen het altijd goed. Ze ogen professioneel maar niet te formeel. Kies voor een blazer in navyblauw; zwart en grijs ogen al gauw wat saaier. Onder je blazer draag je een wit hemd (vergeet je onderhemd niet) met bijpassende das. Zorg er steeds voor dat je kostuum mooi past. Enkele aandachtspunten:

  • goed passende schouders,
  • aansluitende borstpartij,
  • de mouw komt tot aan het begin van de muis van de duim.

Kies dus zowel voor je hemd als voor je blazer de juiste pasvorm en laat je broek inkorten indien nodig. Werk je outfit af met een stel donkere, nette schoenen die je zorgvuldig oppoetst de avond voor je sollicitatie.

Tip: laat steeds de onderste knop van je blazer open. Bovendien is gebleken dat solliciteren in blauwtinten meer vertrouwen wekt. Combineer je navyblauw pak dus met een lichtblauw overhemd en een blauwe stropdas.

Van galabal tot een nachtje uit

Je hoeft heus geen kostuum aan te trekken om naar de kroeg te gaan. Op andere momenten is een kostuum dan weer wel aangeraden. Denk maar aan een galabal of een chic avondfeest, of anders gezegd: formele feestjes. Voor deze gelegenheden ontvang je in de meeste gevallen ook een formele uitnodiging. Doorgaans staat daarop ook de dresscode vermeld. Hierbij een overzicht van mogelijke dresscodes en wat ze betekenen:

Black tie: een smoking is vereist. Die bestaat uit een zwart kostuum met wit hemd en bijpassende das.

Stadskledij of tenue de ville: kies voor een kostuum in om het even welke kleur. Je mag je kostuum met of zonder das dragen. Zelfs een mooie, nette short is toegelaten.

Casual chic: een pantalon of chino in combinatie met een overhemd of nette trui, al dan niet met een casual blazer en klassieke schoenen.

Het kostuum van de bruidegom

Op deze dag mag je ‘all out’ gaan. Je toekomstige echtgenote heeft ongetwijfeld weken (of zelfs maanden) nagedacht over haar outfit. Ook jij mag vandaag dus je beste beentje voorzetten. Met de klassieke look kan je nooit fout gaan. Aangezien het jouw trouwdag is, mag je er natuurlijk wel een persoonlijke twist aan geven. Zo is het leuk om je outfit af te stemmen op de outfit van je partner. Dat doe je door de kleuren of accessoires met elkaar te laten matchen.

rokkostuum heren

Een driedelig pak is geen must, maar zal je ongetwijfeld zeer goed staan. Kies voor een pantalon en blazer in één kleur, en wissel af met een gilet in een lichtere tint of neutrale kleur. Of je voor een das of strik moet kiezen, laten we nog in het midden. Maar zorg er wel voor dat de kleur ervan past bij de rest van je kostuum. Vergeet tot slot ook je schoenen niet, en match ze met je riem.

Kies bij Suitable een kostuum dat ook nog goed te dragen is na de grote dag. Combineer je kostuum met een satijnen gilet in ecru tint en bijpassende das. Zo heeft het ensemble toch de volledige uitstraling van een trouwkostuum en kan je het ook achteraf nog dragen met een mooi overhemd.

Dé trend voor 2015? Glanzende pakken!

Ontdek ons ruime assortiment (rok)kostuums, smokings en jacquets!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*