kostuum vouwen

Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt: je vliegtuig gaat bijna vertrekken, maar jij moet je koffer nog maken. Je propt snel je toiletspullen, je schoenen en een hoop kleren bij elkaar… En wanneer je je koffer weer opent, zitten je kleren vol kreuken. Niet leuk, en ook allesbehalve handig wanneer je op zakenreis bent en een deftig kostuum nodig hebt voor die belangrijke meeting. Toch is het helemaal niet moeilijk om je kostuum in een handomdraai kreukvrij te vouwen. Enkele tips …

Je kostuum op de juiste manier vouwen

Doe de knopen van je colbert dicht en leg je colbert met de rug op tafel. Neem de eerste mouw en vouw ze naar het midden. Laat de vouw beginnen waar de vulling van de schouder eindigt. Doe de mouw naar beneden en strijk ze glad met je hand. Doe vervolgens hetzelfde met de tweede mouw. Vouw daarna je kostuumbroek in vier delen en leg ze bovenop je colbert. Op die manier hou je je jasje kreukvrij. Vouw de onderste helft van je jasje over je broek. Steek je kostuum vervolgens in een hersluitbare plastic zak.

colbert vouwen

Je kunt je kostuum ook nog op een andere manier vouwen. Leg je vest plat op tafel en vouw een mouw naar binnen toe. Doe hetzelfde voor je andere mouw. Vouw de onderzijde van je vest naar boven. Heb je een kleine koffer? Plooi je jasje dan nog eens dubbel.

Hou je overhemden kreukvrij

Natuurlijk is het ook belangrijk om kreukvrije hemden te hebben zodra je op je bestemming bent aangekomen. Leg je hemd met de voorzijde op de tafel. Plooi vervolgens een mouw naar binnen en doe hetzelfde voor de andere mouw. Vouw de zijkanten van het hemd naar het midden. Vouw een klein stukje van de onderkant naar boven. Vouw je hemd ten slotte dubbel tot aan de schouders.

overhemd vouwen

Nog enkele tips

  • Hang je kleding meteen op zodra je op je kamer bent.
  • Zitten er ook schoenen in je koffer? Steek je sokken er dan in. Zo heb je meer ruimte voor je kleren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*