donkerbruine mocassins

Wat draagt een gentleman tijdens de zomer? Tijdens de werkuren een katoenen broek en een luchtig hemd, in je vrije tijd kies je wellicht al snel voor een stijlvolle short en een sportief T-shirt of poloshirt. In beide gevallen kun je je outfit perfect combineren met mocassins. Allang uit de mode, dacht je? Think again, want een mocassin ziet er zowel voornaam als zomers en relaxed uit én is helemaal terug van weggeweest.

Waar komen mocassins vandaan?

Dat het woord ‘mocassin’ nog geen honderden jaren deel uitmaakt van de Nederlandse woordenschat, is wellicht duidelijk. Mocassins komen dan ook oorspronkelijk uit Noord-Amerika, waar indianenvolken lederen slippers droegen die ze ‘makasin’ noemden. De essentie van een traditionele mocassin is de flexibele zool en het gebruik van zacht leder of suède.

Mocassins en bootschoenen: ideaal zomerschoeisel

Uiteraard lijkt de mocassin zoals we hem vandaag kennen, niet zo sterk op wat de Noord-Amerikaanse indianen tot in de negentiende eeuw aan hun voeten droegen. In de eenentwintigste eeuw is de mocassin voor de jonge gentleman en heer hét schoeisel om de zomer door te komen. Een mocassin is uitermate praktisch en comfortabel, omdat je je voet er zo inschuift.

Ze zien er bovendien goed uit. Als ze al een historische connotatie oproepen, is het wellicht het beeld van de Britse of Amerikaanse expat die met z’n yacht de Franse kust afschuimt. Meert de boot aan, dan schuift hij zijn mocassins of bootschoenen – een nauwe verwant – aan, loopt hij elegant over de loopplank en gaat hij aan land in Deauville, Biarritz of Saint-Tropez.

Elegant en minimalistisch

Veel herenschoenen zien er nogal ‘rommelig’ uit. Veel details, weinig dat écht de aandacht trekt. Mocassins vormen daarop een uitzondering, omdat ze zo doordacht minimalistisch zijn. Neem nu dit paar bruine mocassins. Je wordt niet afgeleid door veters of zinloze tierlantijntjes. Integendeel, de look van deze schoen is puur en afgelijnd. Het zachte suède, de elegante snit en de lichte stiksels geven de schoen een voornaam maar ook rustgevend karakter. Met deze mocassins gecombineerd met een nette maar zomerse outfit, maak je gegarandeerd een zelfverzekerde indruk. Het is duidelijk: jij hebt stijl en weet veel te doen met weinig!

bruine mocassins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*