droogkuis kostum

Een kostuum kiezen is geen sinecure. Heb je een exemplaar gevonden dat volledig bij je past? Dan wil je natuurlijk dat het zolang mogelijk meegaat. Je kostuum zelf wassen is daarom niet zo’n goed idee. Breng het naar de droogkuis en volg deze tips om er langer van te genieten.

Laat je pak rusten

Heb je je kostuum een dag gedragen? Borstel het dan af en laat het minstens één dag rusten. Kleding is namelijk onderhevig aan slijtage. Door je pak een dag te laten rusten, blijft het bovendien veel langer in model. Hang het eventueel in de badkamer, want door de vochtigheid verdwijnen kreuken al snel. Moet je de volgende dag weer een pak aantrekken? Hang dan minstens twee exemplaren in je kast.

Hang je kostuum op de juiste manier in je kastdroogkuis kostuum man

Na een drukke dag hang ook jij ongetwijfeld je colbert aan de kapstok of over de leuning van je stoel. Helaas zijn deze handelingen niet bevorderend voor de vorm van je vest. Hang je kostuumvest meteen op een kleerhanger die de vorm ondersteunt. Hang je broek verticaal op de vouw van je hanger. Zorg ervoor dat er niet te veel andere kledingstukken naast je pak hangen. Op die manier vermijd je plooien. Tip: steek niet te veel spullen in je zakken. Sleutels en een portefeuille vermijd je het best. Laat je je pak voor een lange tijd in je kast hangen? Gebruik dan een kleerhoes.

Spring voorzichtig om met vlekken

Heb je gemorst op je kostuum? Aangezien de stof van een kostuum heel delicaat is, moet je er heel voorzichtig mee omspringen. Dep de vlek droog, maar maak geen wrijfbeweging.

Breng je kostuum naar de droogkuis

Heeft je kostuum nood aan een wasbeurt? Was het dan niet zelf, maar breng het naar de droogkuis. Een kostuum is heel complex en vaak ook duurder dan andere kledingstukken. Het is dus belangrijk om je lievelingspak de juiste behandeling te geven. Draag je regelmatig een kostuum? Breng het dan om de twee à drie weken naar de droogkuis of stomerij. Overdrijf niet, want overdaad schaadt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*