preppy look ruitjeshemd

Carlton uit de befaamde televisiekomedie ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ schafte zich in de jaren negentig al een echte ‘highschool look’ aan: de preppy look. Vandaag is deze stijl helemaal terug van weggeweest. Wil je jezelf een preppy look aanmeten? Onze stijlgids zet je alvast op weg.

De oorsprong van de preppy look

Het woord preppy heeft een Amerikaanse oorsprong en verwijst naar de ‘preparatory schools’ waar rijke kinderen school liepen als voorbereiding op de universiteit. Deze sociale groep heeft een eigen taalgebruik, etiquette en onderscheidt zich door een aparte kledingstijl. De look ontstond in de jaren vijftig, maar was pas een echte hype in de jaren tachtig. Nu is de look van de elite weer aan een opmars bezig.

Sportief, maar gekleed

De preppy look kenmerkt zich door een mix van sportieve kledingstukken met klassieke en geklede elementen. Marineblauw, wit en zwart zijn vaak voorkomende kleuren. Ook pastelkleuren en felle tinten zijn kenmerkend voor deze look. Chino’s zijn net zoals ‘nantucket reds’ (de zalmroze broeken) heel populair bij de preps. In de zomer mag het wat luchtiger zijn en dan dragen mannen vaak een short op knielengte.

preppy look chino

Polo’s en ruitjesmotief

Polo (een balsport met paard) wordt vaak bestempeld als een sport voor de hogere sociale klasse. Aangezien deze sporters polotruitjes dragen – net als tennisspelers en golfers – is het niet verwonderlijk dat polo’s geassocieerd worden met een preppy look. Deze truitjes worden gecombineerd met een kabeltrui die meestal rond de schouders wordt gedrapeerd. Een echte prep draagt naast een poloshirt ook een ruitjeshemd. Werk je ruitjeshemd af met een das en een gesofisticeerde blazer – het liefst een blauw exemplaar met gouden knopen.

preppy look polo

De hedendaagse variant

Echte preps dragen accessoires, zoals een riem, een horloge en een bow tie. Om je look helemaal af te maken, zorg je er het best voor dat je gladgeschoren voor de dag komt. Hou je eerder van een stoere en hedendaagse twist? Laat je baard dan staan en zorg voor een ‘messy’ kapsel. Werk je outfit af met een paar bootschoenen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*