suede herenschoenen - onderhoud schoenen

De kleren maken de man, maar zijn schoenen dragen hem overal naartoe. Een paar degelijke herenschoenen kan aardig wat kosten, dus je draagt er maar beter goed zorg voor. Met de volgende onderhoudstips zien je geklede schoenen er steeds als nieuw uit!

Een mooi paar geklede schoenen is een grote aanwinst voor je garderobe. Idealiter kies je voor een paar dat bij (bijna) al je outfits past. Want tenzij het maandelijkse bedrag op je bankrekening enkele nulletjes (voor de komma) telt, zal je dus niet voor iedere outfit een nieuw paar schoenen kopen. Om je dure schoenen lang mooi te houden, moet je ze natuurlijk regelmatig en met zorg onderhouden.

Gebruik een schoenspanner

De schoenspanner is vooral een must bij lederen schoenen. Vul je schoenen op met een schoenspanner, zodat de vorm mooi behouden blijft. Hierdoor vermijd je lelijke scheurtjes of rimpels in het leer. Er bestaan tal van soorten schoenspanners, maar je kiest het best voor een cederhouten model. Daar betaal je enkele euro’s extra voor, maar het levert je dan ook voordelen op. Cederhout absorbeert als geen ander vocht en slechte geurtjes.

Sprays, crèmes en borsteltjes

Leder, suède, nubuck, textiel, … Herenschoenen heb je in allerlei materialen. Bij Suitable bemerken we bij veel modebewuste mannen wel een sterke voorkeur voor leder en suède. En we geven ze geen ongelijk, want leer en suède zijn luxueuze materialen die bij elk kostuum passen. De keerzijde? Het zijn kwetsbare materialen, die het nodige onderhoud vereisen.

Lederen schoenen

leren schoenen online - heren schoenenLeer is een natuurlijk materiaal dat ‘leeft’. Je moet dan ook regelmatig de ‘poriën’ van het leer reinigen en de schoenen vervolgens behandelen met schoensmeer of een crème. Zo ga je te werk:

Maak een doek nat in warm water en wring deze goed uit. Wrijf vervolgens enkele keren over je schoenen om al het vuil te verwijderen.

Laat je schoenen opdrogen en smeer ze vervolgens in met de schoensmeer of crème. Zorg ervoor dat je de schoensmeer goed uitwrijft en gebruik niet te veel.

Laat even intrekken, en blink je schoenen tot slot op met een droge doek.

Suède schoenen

suede moccassins - heren schoenen onlineSuède is eigenlijk de binnenkant van het leer en is dus ook een natuurlijk materiaal dat vaak voor mocassins gebruikt wordt. Er bestaan geen crèmes om suède te behandelen. Je hebt daarentegen wel suède sprays, die een beschermend laagje op je schoenen leggen. Zo ga je te werk:

Ga met een zachte suède borsteltje over je schoenen om het vuil weg te borstelen. Met een suède gom kan je (hardnekkige) vlekken makkelijk weggummen. Geef je schoenen vervolgens een beschermend laagje met de suède spray.

Tip: ga je onderhoudsproducten kopen? Neem dan steeds je schoenen mee, zodat je de kleur van de schoensmeer of crème perfect kan matchen met de tint van je schoenen.

Impregneer je stappers

Gun je schoenen een lang leven en impregneer ze voor je ze begint te dragen. Geef ze hun eerste laagje met impregneerspray vlak na de aankoop en herhaal het proces op regelmatige basis. Op die manier stoot het leer of suède regendruppels af en blijven jouw voeten dus lekker droog. Bovendien zorgt het ervoor dat vlekken minder snel in de stof kunnen trekken. Vlekken moet je sowieso zo snel mogelijk verwijderen.

Toe aan een nieuw paar schoenen? Suède of leer? Maak zelf je keuze in onze online collectie herenschoenen in de Suitable shop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*