polo heren tips

De polo, het geklede broertje van het T-shirt is, is dit jaar helemaal terug van (nooit) weggeweest. De wereld maakte voor het eerst kennis met het poloshirt in 1926 dankzij tennislegende René Lacoste. Die verscheen op een dag op het veld in een polo in plaats van de traditionele wedstrijdoutfit – toen nog een hemd met stropdas, jawel – en won het toernooi. Het beroemde merk Lacoste zag het levenslicht en de polo werd algauw hét mode-item bij uitstek voor heren. Hoe je een poloshirt het beste draagt? In dit artikel zetten we de do’s en don’ts op een rij.

1.    De slim-fit polo voor heren

polo heren tipsPolo’s voor mannen zijn al lang niet meer die vormloze zakken van weleer. Moderne polo’s zijn slim-fit modellen die – het woord zegt het zelf – mooi aansluiten op het lichaam. Hoe je kunt zien of je slim-fit polo perfect past? Als je de knoopjes sluit, zit het shirt strak om je borst en nek. De mouwen stoppen halverwege je biceps en het shirt valt tot halverwege de rits van je broek.

2.    Elke dag een polo dragen

Poloshirts kun je eindeloos combineren en zijn geschikt voor vrijwel elke gelegenheid, de effen exemplaren in het bijzonder. Combineer je polo met een stoere jeans voor een casual look of met een stijlvolle chino of short met mocassins voor semi-formele gelegenheden.

Tip: deze zomer zijn polo’s met tropische prints helemaal hot!

3.    Hoe je je poloshirt beter niet draagt

polo heren tips

  • Vormeloze poloshirts met lange achterpanden zijn niet meer van deze tijd.
  • Zet de kraag van je polo niet omhoog.
  • Draag je een wit T-shirt onder je polo? Zorg dan dat de mouwen zeker niet lager komen dan die van je poloshirt.
  • Draag nooit een polo met print boven een broek met print. Kies liever voor een effen polo met een flashy broek of vice versa.

Meer stijltips nodig? Check onze blog of laat je adviseren door onze klantendienst!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*