sokken heren

Heel wat heren worstelen met de keuze van het juiste paar sokken. Ze dragen de verkeerde kleur, er zitten gaten, … Of nog erger en dé nachtmerrie voor iedere vrouw: het zijn witte exemplaren …. Het is dus heel belangrijk om de juiste kousen te dragen. Enkele vuistregels om in stijl rond te wandelen.

Voor echte heren: donkere sokken

zwarte sokken

Wil je op veilig spelen? Draag dan donkere kousen. Zwarte, grijze, donkerblauwe, bruine of donkergroene exemplaren doen het altijd goed. Echte heren zorgen ervoor dat de kleur van hun kousen is afgestemd op de kleur van hun schoenen en outfit. Let wel dat de kleur van je sokken niet lichter is dan de kleur van je kostuum.

Witte kousen: een echte afknapper

De jaren tachtig liggen gelukkig al een tijdje achter ons. Toen waren witte sportsokken hip, maar nu kom je er enkel nog mee weg in de fitness of thuis – op voorwaarde dat niemand je ziet. Wil je geen modeblunder begaan? Draag ze dan niet onder een jeans en al helemaal niet onder een pak.

Sokken met gaten zijn uit den boze

bruine sokken met ruit

Iedereen weet wel dat het niet door de beugel kan, maar toch zijn er nog veel mannen die sokken met gaten dragen. Draag daarnaast geen afgewassen exemplaren. Versleten kousen zijn een echte ‘no go’ en een regelrechte afknapper voor dames. Gooi ze meteen weg en schaf nieuwe aan.

Kies het juiste materiaal

Naast de kleur van je kousen, is ook het materiaal belangrijk. Geitenwollensokken draag je niet onder een net pak met strakke veterschoenen, ook al hebben ze een donkere kleur. Kies voor dunne herensokken van katoen, wol of zijde.

Happy feet: gekleurde sokken

Suitable KWF sokken

Mag het wat meer zijn? Dan kun je gekleurde sokken met een dessin dragen. Deze ‘Happy Socks’ voegen instant kleur toe aan een eenvoudige outfit. Ook onze Suitable KWF-sokken zijn verkrijgbaar in allerhande kleuren en dessins. Zestig procent van de verkoopprijs gaat trouwens naar de KWF Kankerbestrijding in Nederland.

Geen sokken bij een korte broek

Draag je tijdens de zomer of op vakantie een korte broek? Draag er dan geen kousen onder. Zowel effen als gekleurde sokken vermijd je het best. Combineer je short met een hippe mocassin.

1 comment

  1. Leuk artikel! De Happy Socks zijn erg grappig maar ik ben bang dat veel mannen ze niet willen dragen. Maar goed, een echte man heeft het er misschien wel voor over als er een goed doel mee gesteund wordt;)
    Zwarte sokken zijn toch wel erg handig om altijd in de kast te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*