Barbour Lifestyle_winterjassen heren

Neem het van ons aan: een eenvoudig regenjasje is echt not done! Gelukkig kent de herenkleding voldoende alternatieven om droog te blijven in een stortbui. Suitable geeft je tips om de natuurelementen met stijl te trotseren!

Al regent het pijpenstelen tijdens de zomermaanden: de regen mag nooit je stijl dicteren. Maar je moet je natuurlijk wel kleden naar het weer. Met een goede regenjas houdt je jezelf droog in stijl!

De juiste regenjas

De juiste regenjas hangt af van je dagelijkse outfits. Kom je de deur niet uit zonder een mooi pak? Dan moet je je (regen)jas daarmee matchen. Zo zit je altijd goed met een trenchcoat. Deze klassieker is een veilige maar immer stijlvolle keuze. Let er wel op dat je voldoende bewegingsruimte hebt en dat de schouders mooi aanpassen. Ook de parka – zoals deze Barbour parka – past mooi over een pak of blazer. In tegenstelling tot de trenchcoat houdt de parka je ook tijdens de wintermaanden lekker warm. Veel parka’s zijn bovendien van een capuchon voorzien waardoor je kapsel intact blijft.

Mag het wat sportiever zijn? Dan zit je goed bij een gewatteerde jas met dons. Kies voor de Tenson Pixel jas die afgewerkt is met een capuchon. De dons houdt je ook nog eens lekker warm! Ook de Barbour waxjassen loodsen je door de regenbuien. Deze klassieke jassen zijn water- en winddicht maar toch ademend. Perfect dus voor die druilerige dagen!

barbour waxjas corbridge heren

Je regenjas onderhouden

Een goed onderhoud garandeert een lange levensduur. De meeste regenjassen vereisen geen specifiek onderhoud maar we raden je aan steeds de wasvoorschriften in de jas zelf te controleren. De meeste regenjassen mogen in de wasmachine, maar dan op een lage temperatuur en al dan niet met een speciaal wasmiddel. Katoen en polyester kan je zo wassen, voor gewatteerde jassen met dons haal je best een speciaal wasmiddel.

Raadpleeg ook weer de wasvoorschriften om na te gaan of de jas al dan niet in de droogkast mag. Zo niet, kan je de jas laten drogen op kamertemperatuur. Desgewenst kan je de jas bewerken met een middel om hem terug waterdicht te maken.

Bij waxjassen ligt het net iets anders. De waxlaag zorgt ervoor dat je de eerste drie jaar geen omkijken hebt naar de jas. Na een drietal jaar zal je merken dat de waxlaag dunner wordt, dat er slijtplekken verschijnen en dat de jas niet langer waterdicht is. Op dat moment kan je ervoor kiezen de slijtplekken te herwaxen of meteen de hele jas aan te pakken. De Barbour wax kan je in onze shop kopen waar je meteen ook een instructiefilmpje vindt. Het merk Barbour biedt zelf ook een speciale ‘repairs & reproofing’ service aan waarbij ze je waxjas in oorspronkelijke staat herstellen.

Ga je zelf aan de slag? Dan geven we graag volgende tips mee:

  • gebruik een katoenen, niet-pluizende doek,
  • maak de jas zo warm mogelijk – eventueel met de haardroger – en breng de wax zo dun mogelijk aan,
  • geef de jas een dun laagje en laat hem vervolgens ongeveer een dag drogen op kamertemperatuur,
  • verwijder de resterende wax met dezelfde, niet-pluizende doek.

Denk aan je schoenen

Helemaal onderaan je outfit vinden we de schoenen. Ook voor je schoeisel bestaan er enkele ‘regentips’. Beginnen doen we bij de zool. Kies altijd voor schoenen met een rubberen zool. Lederen zolen kunnen tot gênante uitschuivers leiden. Bovendien is het leer niet gewapend tegen de niet-aflatende regen. Draag je toch lederen schoenen in de regen? Droog ze dan goed af bij het thuiskomen en maak gebruik van een schoenspanner om hun vorm te behouden.

Ook suède verzuipt letterlijk in het regenweer en is dus geen aanrader voor zij die droge voeten wensen. Tijdens de koudere maanden van het jaar kan je een meer casual outfit ook mooi combineren met een stel Timberlands of boots.

Met de fiets of te voet?

Trotseer je de regen te voet? Dan gaat er niets boven een paraplu om de regen op z’n eigen terrein te verslaan. Pluk echter niet het eerste het beste model uit de rekken maar investeer in een stevig model. Net als de rest van je garderobe doe je er goed aan om wat meer neer te tellen voor goede kwaliteit.
Met de fiets naar het werk? Dan is een paraplu geen aanrader. Dit regenpak van Tenson is dat wel. De waterafstotende stof zorgt ervoor dat je kurkdroog op kantoor aankomt. De capuchon met aantrekkoorden houdt tot slot ook je kapsel droog en in vorm.

1 comment

  1. Dit is het eerste blog dat ik tegenkom dat mij HELPT hoe de regen te trotseren. Het is nu 14-jan en het regent bakken uit de lucht … bijna niet te doen. Ik heb een was jas en zal die er eens bij zoeken – alleen mijn schoenen: die worden echt klets en klets nat:

    vraag: wat is nu de beste methode om mijn schoen droog te houden? Ik heb wel eens gehoord van een soort schoen – zakjes …. die je dan om je schoen doet: verkopen jullie die ook?

    Thx! (drup drup)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*