waxjas

Ben jij de trotse eigenaar van een waxjas? Dan wil je die natuurlijk zo goed mogelijk onderhouden. Weet je niet wanneer het tijd is om je jas opnieuw in de wax te zetten? En vraag je je af hoe je dat dan het beste aanpakt? Met deze tips & tricks om je jas te waxen, komt het helemaal goed!

Een waxjas: what’s in a name?

waxjas beschermenEen waxjas is geïmpregneerd met – je raadt het al – een laagje wax. De wax maakt de jas waterafstotend, vuilafstotend en winddicht. Voor mannen die zich graag outdoors wagen, is een waxjas zoals de Barbour Beaufort dus absoluut de moeite waard! Trouwens: als je je wasjas goed onderhoudt, gaat hij tot wel twintig jaar mee.

Bescherm je waxjas tegen allerlei weersomstandigheden

Een waxjas vergt de eerste drie jaar geen onderhoud. Als je na enkele jaren merkt dat de wax dunner is geworden, is je jas aan onderhoud toe. Zonder gaat de kwaliteit van je jas achteruit en zal hij algauw verslijten. Het is dus belangrijk om je jas tijdig een flinke waxbeurt te geven. Dat doe je het best met wax van Barbour: een natuurlijk product van bijenwas en paraffine.

waxjas poetsen

Het onderhoud van je waxjas

Is het tijd om je Barbour-jas te waxen? Neem er dan eerst een vochtige doek bij om je jas schoon te maken. Omdat waxen het beste lukt met zo weinig mogelijk temperatuurverschil tussen de jas en de wax, raden we aan om je waxjas na het schoonmaken even op te warmen met de haardroger. Verwarm ondertussen de wax au bain-marie tot hij doorzichtig wordt. Breng de was vervolgens aan met een katoenen doek die zeker niet pluist. Opgelet: wees niet te kwistig met de wax! Een dun laagje zorgt voor het beste resultaat. Klaar met invetten? Laat je waxjas dan 24 uur drogen op kamertemperatuur. Eventuele restjes verwijder je met de katoenen doek van daarstraks. Je jas is nu weer zo goed als nieuw!

Je jas laten waxen

Ben je niet zo’n handige harry? Barbour staat voor je klaar! Breng je jas naar een Suitable- winkel en wij sturen hem op naar de ‘repair & reproofing service’ van Barbour in Duitsland. Barbour geeft je waxjas tegen een vast tarief een nieuwe laag was en stuurt je jas enkele weken later weer naar je toe.

Heb je nog vragen over het waxen van je jas of ben je nieuwsgierig geworden naar de jassen van Barbour? Neem dan gerust een kijkje op onze webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*