Barbour Lifestyle_winterjassen heren

Een goede winterjas is een absolute must om de koude wintermaanden mee door te komen. Stijl en functie gaan daarbij hand in hand. Een winterjas moet je niet alleen warm en droog houden. Hij moet ook bij elke outfit in je kast passen. Suitable geeft je enkele tips voor winterjassen waar je geheid warm van wordt!

Een tijdloos model

Een winterjas is een investering waar je jaren van geniet. Je doet er dan ook goed aan om een jas te kiezen die ook binnen enkele jaren nog modieus is. De trenchcoat is ’een klassieker die zowel de tand des tijds als de meest gure winterbuien doorstaat. Vind je de trenchcoat wel iets hebben maar wil je er graag een originele twist aan geven? Kijk dan uit naar duffelcoats of zeemansjassen (pea coats) die zelfs de ruwste zeebonken warm houden!

De keuze van het model is ook afhankelijk van je outfits. Op een pak draag je het best een langere jas die over je heupen valt. Ook een parka – al dan niet met donsrand – behoort dus tot de mogelijkheden. Een jack combineert goed met vrijetijdskledij, maar is allesbehalve flatterend op een mooi pak. Draag je nooit een pak? Dan kan je gerust voor een korter model kiezen van minder dan 75cm ruglengte.

Je winterjas kies je het best in een tijdloze kleur. Marineblauw, grijs en zwart zijn goede traditionele keuzes. Ook olijfgroen en bruin staan best neutraal en mooi bij de man!

Barbour_ClassicTartan_heren jassen 2015-2016

De juiste stof en pasvorm

Tijdens de winter daalt het kwik onder nul en worden we meer dan eens geteisterd door regen-, hagel- of sneeuwbuien. Om het comfortabel te houden, moet je dus op zoek gaan naar een jas in water- en winddichte stof. Check eventueel de functie van de jas. Deze wordt vaak aangeduid aan de binnenzijde van de jas. Wol is het ideale materiaal om je warm te houden, maar er bestaan ook gewatteerde jassen die opgewassen zijn tegen de barre temperaturen en snijdende wind.Barbour_ClassicTartan_winterjassen heren

Er is een goede stelregel om steeds de juiste pasvorm te kiezen voor je jas: ga een maatje groter dan je kostuumvest. Dit biedt je wat bewegingsruimte en voorkomt dat je je opgesloten voelt in je jas. Dit geldt echter niet voor alle jassen. Zo bestaan er trenchcoats met moderne pasvormen die geschikt zijn om op je kostuum te dragen, waardoor je geen maatje meer hoeft te bestellen.

Twijfel je over de pasvorm? Surf dan naar onze shop en stel ons je vragen via de chatfunctie. We bezorgen je graag persoonlijk advies!

Op zoek naar een goede winterjas om de koude wintermaanden te trotseren? De Suitable-shop biedt je tal van merken en modellen die je warm en droog houden in alle omstandigheden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*