Banner

Duurzaam Ondernemen

Als groeiend bedrijf in de modebranche vinden wij het belangrijk om onze bijdrage te leveren aan het verduurzamen van onze omgeving. Door de manier waarop wij ondernemen willen wij onze impact op het milieu en omgeving minimaliseren. Vanuit Suitable vertellen wij je graag hoe wij dit doen.

~Raoul van Dun

Suitable onderneemt met respect voor mens en omgeving. Juist als groeiende organisatie vinden wij dit belangrijk

Kwaliteit begint bij een duurzaam productie proces

Kwaliteit begint bij duurzaam materiaal en productie proces. Wij zijn van mening dat de kwaliteit van kleding begint bij een duurzaam productieproces. Wij kiezen niet voor zogeheten 'fast-fashion';kleding die maar voor korte duur mee gaat en die het milieu enorm belasten. Het Suitable label staat dan ook niet voor niets garant voor kwaliteit: je kan ervan op aan dat onze kleding lang meegaat. De kwaliteit van de stof en make moet duurzaam zijn. We bieden Suitable Garantie op de kleding om deze kwaliteit te benadrukken.

Voor de kwaliteit van het kledingstuk is, ook de manier van produceren van belang.Naast het vakmanschap geloven we erin dat een productie geschikt is wanneer dit ook geschikt is voor de mens en omgeving. De meeste ateliers worden bezocht in India, Thailand, China en Turkije. We selecteren naast de vaardigheden op sociale en hygiëne aspecten als werktijden, eten drinken, opleiding, huisvesting en toilet voorzieningen. Een klein bezoek aan het toilet op een fabriek verraadt veel. Indien de coupeuses aan de machines lachen, is de werksfeer ook aangenaam. Om tot het uiterste te gaan hebben we een Respect lijn ontwikkeld. Zo dragen wij bij aan de beste kwaliteit: voor jou én voor mens en milieu.

Productie proces

Verantwoorde keuzes

Suitable heeft een ambitieuze doelstelling wanneer het gaat over het milieu. Wij willen de komende jaren de productie-uitstoot van onze shops met 50% verlagen. De belangrijkste pijlers hiervoor zijn recyclen, het scheiden van afval, papier verbruik uiterst minimaliseren, efficiënte logistiek en de keuze voor LED.

Suitable tas
  • Duurzame kleding Elke dag zetten wij stappen om ons assortiment kleding duurzamer te maken. Het klimaat minder te belasten, het productieproces eerlijker en transparanter te maken.
  • AfvalscheidingSuitable zorgt ervoor dat dit afval strikt gescheiden en verwerkt wordt, zodat de materialen recyclebaar zijn. Tevens hergebruiken we, waar het kan, karton meerdere malen voor intern transport.
  • LED verlichting Alle shops en ons servicecentrum zijn voorzien van ledverlichting. Deze lampen leveren een hoge energiebesparing op.
  • DraagtassenSuitable heeft twee typen draagtassen. Onze ‘plastic tas’ is gemaakt van gerecycled polyetheen PE. Maar liefst 80% van dit materiaal is gerecycled uit post-consumer waste, oftewel huishoudelijk afval.

Onze duurzame kledinglijn

Onze Respect collectie is ontwikkeld met respect voor het milieu, de mens en het product. De producten uit de collectie zijn gemaakt van biologische en duurzame stoffen en waar mogelijk op een natuurlijke manier gekleurd. De mensen die onze stoffen maken werken in duurzame fabrieken en onder eerlijke omstandigheden, zodat ook zij zicht gerespecteerd voelen. We vinden het belangrijk dat het gebruik van duurzame materialen niet ten koste gaat van de kwaliteit van onze kleding.

Jassen Poloshirts Schoenen T-shirts Truien Vesten Overhemden

Keurmerken

Wij geven de voorkeur aan producties en selectie van merken die werken met gecertificeerde met de keurmerken zoals GOTS, Oeko-Tex, BCI en BSCI.

Better Cotton Initiative

Better Cotton Initiative

Initiatief van merken om te streven naar zoveel mogelijk gebruik van biologisch katoen.

Global Organic Textile Standard (GOTS)

Global Organic Textile Standard (GOTS)

Volgen iedere stap in de keten verantwoord transparant van katoen zaadje tot artikel in de shop.

Oeko-Tex

Oeko-Tex

Certificaat ter bewijs omdat wij niet gebruik maken van schadelijke stoffen voor mens en milieu.

Business Social Compliance Initative (BSCI)

Business Social Compliance Initative (BSCI)

Organisatie die producties controleert op sociaal verantwoorde manier van werken. 

~Pieter-Jan Schutte

Een pak papier met 500 vellen A4 betekent 2,5 kilo gewicht. Een boom bestaat gemiddeld uit 120 pakken A4 papier. Doordat we nu onze factuur digitaal versturen hebben we al meer dan 4 bomen bespaard afgelopen 12 maanden

Maatschappelijk betrokken


Suitable vindt het belangrijk om midden in de samenleving te staan. Om oog te hebben voor de mensen om ons heen. Naast commerciële sponsoring is Suitable daarom actief op het gebied van maatschappelijke sponsoring, om zo ons steentje bij te dragen.

We steunen nationale en lokale goede doel met name in vorm van sponsoring in natura.
Projecten waarbij we hebben meegeholpen zijn initiatieven van onder andere:

- Nederlandsche Tafelronde
- Kiwanis Serviceclubs
- Lionsclubs Nederland

Daarnaast zijn we als Suitable actief betrokken als sponsor bij diverse sportverenigingen waaronder:

- HC's-Hertogenbosch
- HC Arnhem Mixed Hockey Club
- H.C. Haarlem
- HC Zwolle
- MHC Rosmalen

Ons motto is mijn moment mijn stijl. Voor ieder moment ook verantwoord gekleed. Om verantwoord gekleed te promototen, stellen we als doel minimaal 30.000 gratis condooms te verstrekken per jaar aan studenten. Hiermee promoten we veilig stijlvol goed seks onder de studenten populatie. Heb je ook iets waar we als Suitable je mee kunnen sponsoren, stuur dan een mail met je project, omvang bereik en wens van sponsoring. Ook voor het aanvragen voor gratis condooms kun je een verzoek insturen.


Neem contact op
Maatschappelijk betrokken

Andere duurzame merken

Naast de Suitable Respectlijn bieden wij ook verschillende merken aan die op een duurzame manier zijn ontwikkeld.

Bekijk de desktopversie
Ga naar Winkelwagen
Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken.