Deftig en edel – zo moet hij zijn, de perfecte schoen voor bij het zakenkostuum. Wie meent dat schoenen voor heren slechts een modeaccessoire zijn, kan maar beter snel zijn mening herzien. Want bij een perfecte en representatieve outfit horen in elk geval passende en goed ogende schoenen. Natuurlijk kunnen mooie herenschoenen een weinig geslaagde outfit niet goedmaken, maar lelijke schoenen helpen zelfs de meest perfecte outfit gemakkelijk om zeep. Kiest u voor veterschoenen, suède schoenen, leren schoenen, sneakers, of … ? Online schoenen kopen doet u bij Suitable!

Geklede herenschoenen online kopen

Geklede herenschoenen moeten voldoen aan een aantal eisen. Enerzijds moeten de schoenen ‘mee’ zijn met de laatste mode, anderzijds moeten ze zo comfortabel zijn dat u er zonder problemen een lange werkdag in overleeft. Om die reden zijn de herenschoenen van Suitable in veel gevallen gemaakt van extreem soepele leersoorten en hebben ze flexibele zolen. Bent u op zoek naar schoenen met een spitse of een ronde neus? Naar laarzen voor heren of veterschoenen? Ontdek het ruime online aanbod herenschoenen van Suitable of bezoek een van onze winkels om het perfecte paar schoenen meteen te passen!

Veterschoenen voor heren

Elk seizoen opnieuw komen er talloze herenschoenen op de markt in talloze modellen. Heel wat mannen halen hun hartje op aan het ruime assortiment schoenen van vandaag, maar het uitgebreide aanbod is voor sommige mannen best overweldigend. Weet u niet zeker wat voor schoenen u het best kunt kopen? Bij een zakelijk kostuum speelt u alvast op zeker met een zwarte veterschoen.

Tips

  • Let bij het kopen van uw schoenen ook op de structuur van het leer. Sportieve suède herenschoenen passen evenmin bij een fraai kostuum als brogues met een dikke zool.
  • In heel wat gevallen zijn herenschoenen met gesp een uitstekend alternatief voor veterschoenen.  

Leren herenschoenen

Voor het bovenmateriaal van leren herenschoenen gebruiken fabrikanten het liefst geiten-, lak-, wild- of opgeruwd varkensleer, en dat was vroeger niet anders. In vroegere eeuwen waren rijkelijk versierde schoenen bij heren ook net zo populair als bij dames. Herenschoenen waren versierd met parels en versiersels van edelmetalen, meestal goud of zilver. Later, omstreeks het midden van de achttiende eeuw, ruimden de versieringen plaats voor schoengespen. Schoenen drukten de rijkdom, stand en smaak van de drager uit. Rijke heren konden tot wel vijftig verschillende schoengespen hebben – gemaakt van zilver voor het dagelijkse gebruik of bezet met edelstenen voor speciale gelegenheden.

Leren of suède herenschoenen

Suède herenschoenen passen perfect bij een casual outfit. Suède is de binnenzijde van het leer en voelt dankzij een speciale behandeling bijzonder zacht aan. Hoewel gewone leren schoenen best tegen een stootje kunnen, is dat met suède schoenen minder het geval. U kunt uw suède schoenen bijvoorbeeld beter niet dragen in de regen.

Tips

  • Om uw outfit helemaal af te maken kunt u uw suède herenschoenen combineren met een bijpassende suède herenriem.
  • Bij een zakelijke outfit zijn gewone leren herenschoenen beter op hun plaats dan suède herenschoenen.

Zwarte lakschoenen voor heren

Voor geklede gelegenheden zoals gala’s en huwelijken heeft Suitable voor u de geknipte zwarte lakschoenen in huis. Heren dragen hun zwarte lakschoenen het best bij een smoking of een rokkostuum.

Bekijk de desktopversie
Ga naar Winkelwagen