Suitable en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Suitable onderneemt maatschappelijk verantwoord. Juist als groeiende organisatie vinden wij dit heel belangrijk. Wij geven graag meer achtergrondinformatie over hoe wij dit doen, met betrekking tot duurzaamheid in onze productie en ons milieubeleid, maar ook hoe wij ons proberen in te zetten voor de mensen om ons heen!

Verantwoord ondernemen begint
bij het kiezen van de juiste fabrieken
ATELIER
Van producent naar consument
  • Geen dwang- of kinderarbeid
  • Een schone werkomgeving
  • Geen extreme, maar juist regelmatige werktijden
  • Gezonde en veilige werkomgeving
  • Rechtsgeldig arbeidscontract
  • Status van het pand

Verantwoord ondernemen begint bij het kiezen van de juiste fabrieken. Voor het label Suitable werken wij dan ook direct van producent naar consument. De enige schakel in het proces zijn wij zelf. Dit zorgt ervoor dat we bij het selecteren van de ateliers richtlijnen, zoals de SA 8000-certificering, kunnen hanteren en deze normen worden nageleefd. De ateliers worden daarnaast ook regelmatig door onszelf bezocht.


Suitable gaat zelfs nog verder, persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. Niet alleen met betrekking tot klanten, maar ook met de met de mensen die voor het Suitable label werken. De voorzieningen rondom de confectie (zoals muziek, hygiëne en eten) worden daarom regelmatig gecontroleerd. Een leuk weetje: Raoul, de eigenaar van Suitable, gaat bij het bezoeken van het atelier altijd naar het toilet en eet mee met de mensen die er werken. Want, zo zegt hij, weet je precies wat de kwaliteit is die ze nastreven. Wanneer we het atelier bezoeken wordt er altijd naar foto’s gevraagd van de productie omgeving, zodat we een goede inschatting kunnen maken van de werkomstandigheden, hygiëne en veiligheid. Indien nodig kunnen we dan ingrijpen.

Raoul, de eigenaar van Suitable, gaat bij het bezoeken van het atelier
altijd naar het toilet en eet mee met de mensen die er werken
HERKOMST VAN KLEDING
Kwaliteit begint bij een duurzaam productieproces

Wij zijn van mening dat de kwaliteit van kleding begint bij een duurzaam productieproces. Tijdens het kiezen van een atelier letten we daarom ook op de stofkeuze. Wij kiezen niet voor zogeheten ‘fast-fashion’; kleding die maar voor korte duur mee gaat en die het milieu enorm belasten. Het Suitable label staat dan ook niet voor niets garant voor kwaliteit: je kan ervan op aan dat onze kleding lang mee gaat. De herkomst van kleding varieert. Kortom, voor elk type kleding zorgen wij dat we juiste partijen met elkaar verbinden. Zo dragen wij bij aan de beste kwaliteit: voor jou én voor het milieu.

  • Voor onze pakken halen we de stoffen uit Italië, maar de confectie vindt plaats in Hongarije
  • Veel van de stoffen voor onze overhemden komen ook uit Italië, de confectie vindt plaats in Turkije
  • De garens voor de Suitable truien komen veelal uit Italië en China
  • De zijden dassen komen uit Italië en China
MILIEUBELEID
Ambitieuze doelstellingen

Suitable heeft een ambitieuze doelstelling wanneer het gaat over het milieu. Wij willen de komende jaren de productie-uitstoot van onze shops met 50% verlagen. De belangrijkste pijlers hiervoor zijn recyclen, het scheiden van afval en de keuze voor LED.

Draagtassen

Suitable heeft twee typen draagtassen. Onze ‘plastic tas’ is gemaakt van gerecycled polyetheen PE. Dit betekent dat oude draagtassen worden gerecycled en er vervolgens nieuwe draagtassen van worden gemaakt. Maar liefst 80% van dit materiaal is gerecycled uit post-consumer waste, oftewel huishoudelijk afval. Dit afval bestaat voornamelijk uit gebruikte plastic draagtassen die zijn ingezameld.

Scheiden van plastic en papier

In onze shops en in ons distributiecentrum hebben we veel te maken met verschillende soorten verpakkingsmaterialen, met name van plastic en papier. Suitable zorgt ervoor dat dit afval strikt gescheiden wordt en ook op de juiste manier wordt verwerkt, zodat de materialen recyclebaar zijn. Tevens hergebruiken we, waar het kan, karton meerdere malen voor intern transport.

LED verlichting

Alle shops en ons servicecentrum zijn voorzien van LED verlichting. Deze lampen leveren een hoge energiebesparing op.


Wij willen de komende jaren de productie-uitstoot
van onze shops met 50% verlagen
SPONSORBELEID
Maatschappelijk sponsorbeleid

Suitable vindt het belangrijk om midden in de samenleving te staan. Om oog te hebben voor de mensen om ons heen. Naast commerciële sponsoring is Suitable daarom actief op het gebied van maatschappelijke sponsoring, om zo ons steentje bij te dragen.

 

We steunen nationale en lokale goede doelen met name in de vorm van sponsoring in natura. Dit varieert van het inzetten van Suitable waardecheques bij veilingen voor goede doelen van o.a. ‘de Ronde Tafel’ tot het jaarlijks intern kopen en weggeven van speculaaspoppen voor ‘Kiwanis Maastricht en Mergelland’.

 

Landelijk is Suitable in actie gekomen voor het KWF in de strijd tegen prostaatkanker. Er goed uitzien begint immers bij een goede gezondheid. Suitable heeft speciaal voor deze actie sokken ontworpen waarvan maar liefst 60% van de verkoopprijs gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Bekijk de desktopversie
Ga naar Winkelwagen
Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken.