Cast Iron kleding betekent letterlijk "gietijzer" en omarmt het stoere leven dat ridders vroeger hadden. De mannelijkheid die het uitstraalt zie je in alles terug. De zomercollectie 2020 bestaan uit veel stoere, maar ook zeker geraffineerde items. Het motto van het merk is dan ook dat het de ridders van deze tijd kleedt.

Retro en uniform-achtige stijlen staan centraal. Alles wordt in meer of mindere mate gebaseerd op bepaalde oude kledingstukken en het uiten van mannelijkheid. Zo worden brede schouders met name geaccentueerd. Dit door de pasvorm, maar ook door de kleuren en stoffen die worden gebruikt of combinaties daarvan.

Vanuit Suitable bieden wij een groot aanbod aan in het stoere kledingmerk Cast Iron. Het merk is opgericht in 2003 en biedt verschillende productgroepen aan, maar staan vooral bekend als een premium denim merk in een modern jasje. Ze maken gebruik van hoge kwaliteit materialen dit in combinatie met pure vakmanschap staat garant voor de kwaliteit van het merk Cast Iron.

De naam Cast Iron staat voor een gietijzer, die al eeuwenlang wordt gebruikt in de industrie. Het Nederlandse kledingmerk is te herkennen aan de stoere, robuuste en tijdloze stijl uitstraling. Het bedrijf maakt gebruik van een handgeschreven handtekening in combinatie met de munt en een draak, het symbool wat ze gebruiken staat voor vertrouwen, verbinding en kracht. Stoere, ambitieuze, jonge mannen daar richt het merk Cast Iron zich voornamelijk op dit gecombineerd met klassieke tijdloze items en het hoge draagcomfort van de kleding. De krachtige slogan van Cast Iron is Prepare for Glory en dit staat voor mensen die de uitdaging willen aangaan en het avontuur niet uit de weggaan. Het kledingmerk ontwerpt zijn kleding voor de modebewuste jonge mannen met de leeftijd van 18 tot 35 jaar oud.

Cast iron Jeans

Je kunt de Cast Iron jeans gemakkelijk combineren met een mooi t shirt of een net overhemd. De jeans hebben een ideale pasvorm die goed aansluit aan het lichaam dit komt mede door de hoogwaardig kwaliteit van materialen en details. De jeans zijn in verschillende pasvormen te verkrijgen; skinny fit, slim fit en regular fit.

Pasvormen

Skinny fit is zeer slank getailleerd die strak om het lichaam valt. De skinny fit is geschikt voor mannen met een slak postuur en is te vergelijken met superslim fit. Slim fit is een sterk getailleerde pasvorm die de vormen van het lichaam volgt. Deze pasvorm is geschikt voor mannen met een gemiddeld tot slank postuur en is te vergelijke met Custom fit en Shaped fit. Regular fit is een rechte, ruime en comfortabel pasvorm en is niet getailleerd. De regular fit is geschikt voor mannen met een normaal tot breder postuur en is te vergelijken met comfort fit.

De jeans zijn gekleurd met een klassieke wassing en die makkelijk zijn te combineren met andere kledingstukken voor een tijdloze uitstraling, een echte musthave voor in je kledingkast. Cast Iron is geïnspireerd door de middeleeuwen, dit laten ze op een moderne manier terugkomen in de tijd van nu, de ridders van het heden.

Collectie

Naast hun grote jeans assortiment van Cast Ironbieden ze nog veel meer aan zoals tops, jassen en broeken. Heel de collectie is geïnspireerd op de oude middeleeuwse ridders dit vormt samen een mooie basis voor in je kledingkast.

Geschiedenis

Het Nederlandse bedrijf Cast Iron is opgericht in het jaar 2003, onder het moederbedrijf Just Brands. Onder Just Brands vallen meerdere bekende jeans merken zoals PME Legend en Vanguard.
Bekijk de desktopversie
menu
× sluiten
Ga naar Winkelwagen
Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken.