Klantbeoordelingen

 -  maandag, 1 september  |  Paul
Levi\'s Jeans 501 Original 1307 Hook
Zeer aangenaam prijsje! Bijna 2 voor de prijs van 1
Was deze review nuttig?   Ja (17) Nee (14)
 -  dinsdag, 20 januari  |  Karel
Levi\'s Jeans 501 Original Fit 0162
Levi is altijd goed. elke keer weer!!
Was deze review nuttig?   Ja (1) Nee (1)


Online Levi's 501 Jeans kopen

Levi’s 501 jeans

De Levi's 501 is het bekendste model van het Amerikaanse jeans merk. De broek heeft een Levi's Original Fit (ook wel Regular-Fit genoemd) met licht taps toelopende broekspijpen en de kenmerkende Button Fly, ofwel geknoopte gulp. Deze klassieke Levi jeans mag eigenlijk niet in uw garderobe ontbreken en is een heus collectors item!

De legendarische Levi’s 501 stamt uit 1973, toen de allereerste Levi spijkerbroek gelanceerd werd door Oskar Levi Strauss. Wereldwijd zijn er vandaag de dag al meer dan vier miljard stuks van deze herenjeans verkocht, waardoor deze spijkerbroek bij uitstek het meest gedragen kledingstuk ter wereld is. De Levi’s 501 is na ruim 130 jaar nog steeds in het assortiment te vinden en is nog minstens zo populair als in zijn eerste jaren. Het cijfer 501 verwijst naar de eerste lading blauwe katoen die vanuit het Franse Nimes naar Amerika werd verscheept voor de productie van de Levi’s jeans. In feite werd deze Levi 501 de voorloper van alle andere Levi spijkerbroeken. Gedurende de eerste jaren van Levi’s succes is deze Levi’s 501 eigenlijk onveranderd gebleven. De herenjeans werd genaaid op een lap denim dat precies 71 cm breed pas, waardoor de zogeheten zelfkanten precies aan de bijtenzijde van de pijpen vielen. Naarmate het succes groeide veranderde ook de productie, na 1984 werd de 501 jeans vervaardigd op grotere weefgetouwen voor een snellere en preciezere productie.

Ontvangt u graag een persoonlijk advies, of heeft u hulp nodig bij het bepalen van uw maat? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen u graag!

Ga naar Winkelwagen
Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken Meer weten?