Online Duurzame herenschoenen kopen

We vinden het steeds belangrijker om bewust met het milieu om te gaan, om de aarde te kunnen beschermen. Een industrie waarin op dat vlak veel te winnen valt is de mode-industrie. Gelukkig worden er ook daar steeds meer goede stappen gezet als het gaat om duurzaamheid en dat zie je bij Suitable onder andere terug in de collectie ecologische schoenen.

Definitie van duurzaam

Maar wanneer spreken we van duurzame schoenen? Er is namelijk niet één definitie van duurzaamheid. Er zijn diverse manieren om milieuvriendelijke schoenen te maken.

Denk aan:

  • Zo min mogelijk impact op het milieu, bijvoorbeeld door te besparen op grondstoffen en minder te vervuilen
  • Gebruik van gerecycled materiaal of organisch materiaal
  • Eerlijke en veilige werkomstandigheden
  • Het welzijn van dieren

Suitable biedt een assortiment van stijlvolle, eco schoenen; veelal gemaakt van gerecycled of organisch materiaal. Bijvoorbeeld nylon wat gemaakt wordt door visnetten te recyclen, schoenveters van biologisch katoen of zolen van gerecycled rubber.

Natuurlijk kun je de duurzaamheid van jouw schoenen zelf ook vergroten. Door middel van goed onderhoud kun je de levenscyclus verlengen en door ervoor te zorgen dat de schoenen op de goede manier worden weggegooid, kan het materiaal weer gerecycled worden.

Shop jouw biologische schoenen hier bij Suitable.

Bekijk de desktopversie
menu
× sluiten
Ga naar Winkelwagen
Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken.