Das knopen

De knoop dient goed aan te sluiten bij de kraag, maar moet niet te strak worden aangetrokken. Vormeloos plat duidt op een te ruime en te losse knooptechniek...

Oefening baart hier de ware kunst. Schone vingers en een spiegel zijn gewenst. Bedenk dat Beau Brummell er bijna een ochtend over deed om zijn das (met het formaat van een flinke servet) juist te knopen. De brede staart (zwaard) reikt precies tot op de tailleband of riem. Het smalle zwaard achter kan gewoon los blijven
hangen, tenzij je het liever door het extra lusje (passentino) aan de achterzijde van het vrede deel trekt. Zeker niet verboden, maar zwierig los staat wat stijlvoller. Het smalle deel mag nooit langer zijn dan het brede deel en hoort ook niet weggestopt te worden in het hemd.
 
Dubbele windsor

Deze knoop is zeer traditioneel en geeft een mooie dikke V aan de knoop. Ideaal voor een belangrijke afspraak, zoals een sollicitatie of presentatie. Deze manier van strikken is ideaal voor een shirt met een wijde boord (wide spread).

  1. Hou je stropdas zo dat het brede deel ongeveer dertig centimeter onder het smalle deel hangt.(afb. 1).
  2. Haal het brede deel omhoog en trek het door de lus rond de hals opnieuw naar beneden. Trek de knoop aan. (afb. 3 en 4).
  3. Sla de das voorlangs van links naar rechts. Haal het brede deel nogmaals door de lus rond de hals heen en door de knoop van de das naar beneden.(afb. 5 en 6).
  4. Trek met het smalle gedeelte de knoop langzaam strak richting de boord.(afb. 7)
Bekijk alle Stropdassen
Bekijk de desktopversie
menu
× sluiten
Ga naar Winkelwagen
Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken.