Das knopen

De knoop dient goed aan te sluiten bij de kraag, maar moet niet te strak worden aangetrokken. Vormeloos plat duidt op een te ruime en te losse knooptechniek...

Oefening baart hier de ware kunst. Schone vingers en een spiegel zijn gewenst. Bedenk dat Beau Brummell er bijna een ochtend over deed om zijn das (met het formaat van een flinke servet) juist te knopen. De brede staart (zwaard) reikt precies tot op de tailleband of riem. Het smalle zwaard achter kan gewoon los blijven
hangen, tenzij je het liever door het extra lusje (passentino) aan de achterzijde van het vrede deel trekt. Zeker niet verboden, maar zwierig los staat wat stijlvoller. Het smalle deel mag nooit langer zijn dan het brede deel en hoort ook niet weggestopt te worden in het hemd.
 
Halve Windsor
 
   

De Halve Windsor is een modieuze versie van de Dubbele Windsor knoop. De knoop is een symmetrische en driehoekige knoop. Suitable adviseert je hier te kiezen voor een brede stropdas, gemaakt van een lichte stof. Qua hemd past deze knoop altijd.

  1. Houd je stropdas zo dat het brede deel ongeveer dertig centimeter onder het smalle deel hangt.(afb. 1).
  2. Haal de das onderdoor tussen het hemd en de das terug omlaag. Trek de knoop naar gelieve aan (afb. 2, 3 en 4).
  3. Sla het brede deel achterlangs het shirt naar links. Sla vervolgens het brede deel over de knoop van links naar rechts.(afb. 5)
  4. Haal het brede deel door de lus rond de hals heen en door de knoop van de das naar beneden. (plaatje (afb. 6 en 7)
  5. Trek met het smalle gedeelte de knoop langzaam strak richting de boord.(afb. 7 en 8)
Bekijk alle Stropdassen

 
Bekijk de desktopversie
menu
× sluiten
Ga naar Winkelwagen
Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken.